czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Aktualności

  • Maszyny GX – zawsze świeże lody

    Maszyny GX – zawsze świeże lody 0

    Seria urządzeń GX to pierwsza, oryginalna linia maszyn prze­znaczonych do produkcji, prezentacji i sprzedaży świeżych lo­dów. Model GX produkowany przez firmę Frigomat, światowego lidera w tym segmencie zdobył w trakcie Sweettargów pierwsze miejsce w kategorii Urządzenie.

    więcej
  • Nie szata zdobi człowieka… czyli wszystko o opakowaniach

    Nie szata zdobi człowieka… czyli wszystko o opakowaniach 0

    Co mogą mieć wspólnego: ciepły, chrupiący chleb, tajskie lody, aromatyczna kawa, wegańskie klopsiki i ostre, meksykańskie burrito? Wszystkie te produkty i dania mogą mieć wyjątkowe opakowanie, które w bezpieczny i estetyczny sposób pozwoli je przechowywać, a jednocześnie odróżni je od towarów konkurencji.

    więcej
  • Kim jest twój piekarz?

    Kim jest twój piekarz? 0

    Smak chleba zależy od umiejętności piekarza, użytych surowców, procesów, czasu. A czy narodowość, kolor skóry, orientacja piekarza mają znaczenie? Grupa Chlebem i Solą zajmująca się uchodźcami wraz ze Stowarzyszeniem Otwarta Rzeczpospolita, we współpracy z piekarniami Putka, przeprowadziły wśród Polaków eksperyment społeczny.

    więcej
  • Jakość - szansą na przetrwanie małych młynów (i rzemieślniczych piekarni)?

    Jakość - szansą na przetrwanie małych młynów (i rzemieślniczych piekarni)? 0

    Konsolidacja na rynku młynarskim trwa od lat. Z roku na rok maleje liczba niewielkich, gospodarczych młynów, które kończą działalność lub są wchłaniane przez rynkowych potentatów. W 1990 r. w Polsce działało 2200 tego typu przedsiębiorstw, w 2017 r. Stowarzyszenie Młynarzy Rzeczypospolitej Polskiej szacuje ich liczbę na ok. 100

    więcej
  • Rubinowa rewolucja

    Rubinowa rewolucja 0

    Po odkryciu przez Europejczyków ziarna kakaowego, ludzkość jeszcze długo musiała czekać na tabliczkę czekolady. Potem przez lata nie działo się nic szczególnego. Do chwili obecnej! Jesienią 2017 świat powitał czwarty rodzaj czekolady - rubinową. Właśnie trafiła w ręce polskich ambasadorów marki Callebaut. Jak ją przyjęli?

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe