czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Aktualności

  • Kawiarniana oaza  w centrum Wrocławia

    Kawiarniana oaza w centrum Wrocławia 0

    Nie jest to typowa kawiarnia, w której można się spotkać na rozmowę i kawę, ale przestrzeń relaksu i oaza spokoju. Pomysłodawczynią projektu jest Magdalena Filcek – architekt wnętrz, pilot balonowy, wizjonerka pełna pasji, która od wielu lat konsekwentnie realizuje swoje pomysły.

    więcej
  • Festiwal Czekolady i Słodkości po raz trzeci

    Festiwal Czekolady i Słodkości po raz trzeci 0

    Nadchodzi 12 kwietnia, czyli światowy Dzień Czekolady. Nie może się obyć bez hucznego świętowania - z takiego założenia wyszli organizatorzy Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku Białej, którzy właśnie przygotowują się do III edycji wydarzenia.

    więcej
  • (Nie)handlowe niedziele – co, jak i kiedy?

    (Nie)handlowe niedziele – co, jak i kiedy? 1

    1 marca zaczęły obowiązywać przepisy Ustawy z dnia 10 stycznia 2018 r. o ograniczeniu handlu w niedziele i święta oraz w niektóre inne dni. Chociaż pierwsze wolne od sprzedaży niedziele już za nami, nadal jest wiele niejasności. Czy nowe normy prawne wpłyną na działalność piekarni, cukierni i lodziarni?

    więcej
  • PFPŻ: VII Akademia FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności

    PFPŻ: VII Akademia FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności 0

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w „VII AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”. Konferencja odbędzie się 23-24 maja 2018 r. w Hotelu Afrodyta Business & Spa w Radziejowicach k. Warszawy. 25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”

    więcej
  • Rola fermentacji w produkcji pieczywa

    Rola fermentacji w produkcji pieczywa 0

    Wielbicieli chemii jest na świecie niewielu. Różne są tego powody. Jednym z głównych jest atmosfera, jaką tworzą masmedia wokół chemicznych dodatków do żywności. Ekologiczne trendy zdobywają sobie coraz więcej zwolenników i powodują, że chemia jest uznawana za największe zło, przyczyna chorób cywilizacyjnych.

    więcej
  • Złote Medale Targów WorldFood Warsaw

    Złote Medale Targów WorldFood Warsaw 0

    Ponad 140 produktów spożywczych w czternastu kategoriach walczyło o medale i wyróżnienia targowe. Propozycje producentów i przetwórców zaskoczyły nawet wymagające kubki smakowe profesjonalistów zasiadających w Jury. Dzisiaj podczas spotkania
    z mediami zostały ogłoszone wyniki.

    więcej
  • Przygotowania do sezonu lodziarskiego z Savpol

    Przygotowania do sezonu lodziarskiego z Savpol 0

    W marcu firma Savpol, już po raz kolejny, zaprosiła na seminaria lodziarskie. Podczas świetnie przygotowanych spotkań, które odbyły się w aż 7 miastach (w Gdańsku, Grudziądzu, Poznaniu, we Wrocławiu, w Czeladzi, Krakowie oraz w Rzeszowie), przedstawiono szeroką ofertę na nadchodzący sezon lodziarski.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe