25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Po dwóch dniach rywalizacji na najwyższym światowym poziomie sędziowie 6. edycji World Chocolate Masters wyłonili 10 superfinalistów. Elita elity stoczy ostateczny bój 30 października. Wśród finalistów zabrakło nam młodego i ambitnego śląskiego cukiernika Łukasza Anioła. Dziękujemy mu za emocje i walkę do końca!
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, a więc czas rozpocząć 4. Plebiscyt Receptur Świątecznych organizowany przez redakcję „Mistrza Branży”. Tradycyjnie do udziału zapraszamy Mistrzów i Uczniów.
Dowiedz się co zrobić, by Twoja piekarnia, cukiernia lub lodziarnia była przyjazna środowisku. Zapytaj o konkurs „Oszczędzając chronisz środowisko”. 4 listopada na wszystkie pytania odpowie Katarzyna Mojzykiewicz, ekspertka w projekcie "3xŚrodowisko". Gdzie odbędzie się debata? Szczegóły poniżej.
Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu oraz Wielkopolska Izba Rzemieślnicza we współpracy z Urzędem Miasta Poznania zapraszają na uroczyste wręczenie potwierdzeń jakości uzyskania praw do wytwarzania Produktu Chronionego Oznaczeniem Geograficznym „ROGALA ŚWIĘTOMARCIŃSKIEGO”
Organizatorzy Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO (3-4 lutego 2016, AmberExpo, Gdańsk) kolejny raz zaskakują świeżym podejściem do organizacji targów i już dziś zapowiadają, kolejną nowość wśród stref tematycznych.
Od 28 października, w Paryżu, międzynarodowe jury ocenia prace 20 czekoladników z całego świata, w tym naszego śląskiego cukiernika – Łukasza Anioła. Zmagania naszych faworytów można oglądać on-line, a dodatkowo od dzisiaj można ich wesprzeć swoimi głosami!
9-11 kwietnia 2016 r. w Dreźnie, najbardziej rozwiniętym gospodarczo regionie wśród 9 wschodnich niemieckich landów, odbędzie się kolejna edycja najważniejszych targów rzemiosła piekarsko-cukierniczego we wschodnich Niemczech – targów SACHSENBACK.