25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Po miesiącu reżimu, minister edukacji Joanna Kluzik Rostkowska poinformowała, że udało jej się przywrócić do menu szkolnych sklepików drożdżówki. Zapowiada, że to nie koniec rozluźnienia przepisów.
Wystawa Tortów Okolicznościowych od zawsze stanowiła jedną z największych atrakcji targów Expo Sweet. Co roku zwiększa się ilość zgłoszeń oraz poziom uczestników. Tegoroczna edycja to również zmiany w regulaminie. Tym razem liczyć się będzie również smak!
Większości właścicieli polskich piekarni rzemieślniczych znane są automatyczne systemy załadowcze – zarówno zasada działania, jak i korzyści wynikające z ich zastosowania. Wciąż jednak spora grupa nie dopuszcza myśli, że automatyzacja może zaistnieć właśnie w ich piekarniach.
Sejm uchwalił wyczekiwaną przez rzemieślników nowelizację ustawy o rzemiośle. Senacka Komisja Gospodarki zaopiniowała projekt bez poprawek. Wnioskodawcą ustawy jest poseł Jacek Tomczak, a projekt powstał z inicjatywy poznańskiego środowiska rzemieślniczego.
Podziwiając artystyczne wyroby piekarskie, które zdobią przyjęcia okolicznościowe i ekspozycje targowe, śmiało można powiedzieć, że 50% sukcesu to zdolności manualne piekarza. Drugie 50% to tworzywo, czyli elastyczne ciasto martwe.
Jakie słodkości najchętniej kupuje Polak? Od lat króluje ten sam produkt - czekolada. Zmienia się jednak czekoladowy gust konsumentów - coraz chętniej wybierają tą ciemną (tzw. gorzką), z większą zawartością kakao. Nawet jeśli oznacza to większą cenę produktu.
13 października rusza kolejna edycja Akcji SOS Wiosek Dziecięcych. W tym dniu ponad 300 lokali gastronomicznych w całej Polsce przekaże 10% od obrotu na rzecz edukacji dzieci opuszczonych i osieroconych.