25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Czy stosowanie kwiatów w produkcji żywności jest regulowane prawem? Jak sprawdzić, czy kwiaty oferowane w sprzedaży są jadalne i odpowiednie do naszych wypieków? Czy wypieki z dodatkiem kwiatów mogą być wprowadzone do sprzedaży i czy każdy kwiat można wykorzystać w produkcji ciast?
Kruche ciasto, śliwki węgierki (świeże lub mrożone) oraz pierzynka bezowa posypana kruszonką – oto cały sekret „Kruszonki ze śliwką pod pierzynką”. Z cukierni „Bar Cukierniczy" z Lubartowa smakuje niebiańsko. W kwietniu ciastko zdobyło Złoty Medal w konkursie Najlepszy Produkt Targów Regionalia, w kategorii Skarby Natury.
27 maja br. polski chocolatier Marcin Paździor podpisał umowę, dzięki której został Ambasadorem belgijskiej marki czekolad Callebaut w Polsce. W ten sposób dołączył do prestiżowego Klubu Ambasadorów grupy Barry Callebaut, który zrzesza ponad 70 mistrzów kucharskich i mistrzów cukiernictwa cieszących się międzynarodowym uznaniem.
Z myślą o naszych czytelnikach przygotowaliśmy nową promocję na fachowe opracowanie! Książka „Odroczony rozrost. Technologia w piekarni” dostępna będzie w czerwcu w wyjątkowej promocyjnej cenie. Jedyne 59zł! Promocja trwa od 01.06 br do 07.06 br.
Torty dekorowane lukrem królewskim (royal icing), masą cukrową czy bitą śmietaną? Nauka tworzenia dekoracji z karmelu czy figurki z masy cukrowej? Sprawdź najnowszy plan szkoleń na czerwiec-lipiec w Akademii Dekoracji Tortów "Słodka Kreacja".
Znakomici kucharze - Malika Juchnowicz i Krzysztof Szulborski oraz mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem w dniach 27-29 maja podczas Targów GASTROEXPO, BALTPIEK, POLFISH, MLECZNA REWIA.