25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Jeszcze więcej wystawców z całego świata i jeszcze więcej przestrzeni dla słodkości – Targi Sweets and Snacks Middle East w Dubaju podbijają świat! Tym razem imponujący przegląd wyrobów, surowców i technologii dla producentów słodyczy odbędzie się nie w listopadzie, tylko w sierpniu.
Mimo że warzywa najczęściej kojarzą się z sałatkami i daniami wytrawnymi, popularność i różnorodność deserów oraz ciast z ich użyciem rośnie szybciej niż dobrze wyrobione ciasto drożdżowe. I nie powinno to już nikogo dziwić. Gdzie tkwi sekret tak dużej popularności warzyw używanych do wypieków?
Uwielbiasz owoce z kremem albo bitą śmietaną? A może wolisz świeże owoce z galaretką? W najnowszym plebiscycie „Sezon na owoce” redakcji „Mistrza Branży” z pewnością znajdziesz coś dla siebie! Głosowanie rusza już 15 maja.
7 maja br. zakończyła się druga edycja cyklu szkoleń firmy Callebaut. Czekoladowe warsztaty prowadzili Michał Kleiber z firmy Callebaut oraz technolodzy firmy Savpol.
12 czerwca br. na Rynku w Rybniku (woj. śląskie) spotkają się zespoły młodych cukierników, by w cukierniczych konfrontacjach walczyć o tytuł Mistrzów i Statuetkę Prezydenta Miasta Rybnika. Jeszcze można zgłaszać swój udział u organizatora, Szymona Konkola z Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego.
W marcu powstało 23 874 nowych jednoosobowych działalności gospodarczych. To o 2,5 tys. więcej niż w lutym, ale nieco mniej niż w marcu 2014 r. Jednak większe zmiany widać po drugiej stronie tej statystyki – zniknęło bowiem 28 297 mikrofirm.
Bezpośredni kontakt między klientem a producentem pozwala na zbudowanie wzajemnej relacji opartej na zaufaniu. Co jednak zrobić w przypadku, gdy jest on niemożliwy? Rozwiązaniem tego problemu mają być poświadczające jakość certyfikaty. Ta idea jest słuszna, pod warunkiem że dokumenty wystawiane są w sposób rzetelny.