
Maritozzo – od rzymskiej tradycji po globalny trend cukierniczy 0
Miękka bułeczka, puszysta śmietana i viralowy potencjał – maritozzo to słodki przykład, jak lokalny przysmak zdobywa światowe rynki.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

Miękka bułeczka, puszysta śmietana i viralowy potencjał – maritozzo to słodki przykład, jak lokalny przysmak zdobywa światowe rynki.
więcej
Mango to jeden z najbardziej aromatycznych egzotycznych owoców, który coraz częściej znajduje swoje miejsce nie tylko w tortach i monoporcjach, ale również w lodach rzemieślniczych czy tabliczkach czekolady.
więcej
Poznańskie, kajzerki, bagietki, bajgle, scones – to tylko część bułkowego asortymentu, z którym stykamy się w sklepach na całym świecie. Niektóre z tych wyrobów nie zaprzątają naszej uwagi, inne wpisują się w miejskie rytuały jak piknikowanie czy celebrowanie posiłku w stylowym miejscu.
więcej
Udostępniamy dla Was nowy, wygodny do pobrania ebook w którym zebraliśmy 9 innowacyjnych receptur cukierniczych przygotowanych na bazie naszej nowej linii kremów Multi Cream. Każda receptura w ebooku ma dodatkowo przycisk prowadzący do krótkiego filmu wideo, który obrazuje krok po kroku sposób przygotowania deseru.
więcej
Tegoroczne, XXVII Radomskie Święto Chleba, obchodzimy pod hasłem: „Lokalność w każdym kęsie”, które ma podkreślać znaczenie tradycji i wspólnoty, bo chleb od wieków był nie tylko pokarmem, ale również symbolem życia, symbolem pracy rąk ludzkich i symbolem wspólnoty.
więcej
Hamburgery i hot dogi w swojej klasycznej formie kojarzą się przede wszystkim z kuchnią amerykańską. Ich historia jest jednak znacznie bardziej złożona i nieoczywista. Co więcej, w różnych regionach świata można spotkać ich różnorodne wersje.
więcej
Cynamonki znają wszyscy. Szturmem zdobyły polską branżę cukierniczą. Kardamonki dopiero zyskują popularność. Swój wyrafinowany smak zawdzięczają wyjątkowemu składnikowi. Kardamon, bo o nim mowa, to obok wanilii i szafranu jedna z najdroższych przypraw świata. Ale jest wart swej ceny.
więcej