25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Niewielkie, lokalne piekarnie mogą się rozwijać i konkurować na rynku. Rodzinna Piekarnia-Cukiernia Biełowieżec w Korszach, wdrażając system ERP Navireo firmy InsERT, zwiększyła wydajność produkcji, obniżyła koszty i nakłady pracy.
– Firmy rodzinne w naszym kraju dopiero się rozwijają, ale mają przed sobą wielką perspektywę – mówi Elżbieta Grycan, współwłaścicielka rodzinnej firmy Grycan. Szansą na ich rozwój i zyskanie przewagi nad koncernami jest specjalizacja w danej dziedzinie – czytamy w Newseria.pl.
Przed nami Święto Chleba i Piernika, które po 15 latach organizacji Międzynarodowych Targów Chleba na nowo, w zupełnie świeżej odsłonie, uczyni z Jawora Polską Stolicę Chleba. W dniach 29-31 sierpnia Jawor przypomni, że już od XVI stulecia słynie z wypiekania chleba, ciast i pierników.
Jeżeli jesteś piekarzem, pracujesz w zawodzie, masz 22-55 lat*, poszukujesz innowacji i nowych wyzwań w piekarstwie? Twoja praca to pasja i chciałbyś zaprezentować swoje umiejętności na arenie krajowej, jak i międzynarodowej? Nie zwlekaj! Prześlij zgłoszenie i spróbuj sił w krajowych eliminacjach do Louis Lesaffre Coupe!
Najpierw była kampania edukacyjna na temat kanapki w szkole, teraz będzie w sklepach. Warszawska Piekarnia Cukiernia Putka już zorganizowała ciąg dalszy promocji Ogólnopolskiej Kampanii Społecznej „Dieta Kanapkowa Smaczna i Zdrowa”. Tym razem w sieci sklepów własnych i patronackich.
O problemach branży piekarskiej, o zmianach społecznych i gospodarczych oraz o kryzysie i jego fazach - w analizie Jana Klimka, prezesa Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.
To prawda, że proces pozyskiwania dofinansowania – szczególnie przez mikroprzedsiębiorstwo – nie jest łatwy i krótki oraz że większym firmom łatwiej jest sięgnąć po te środki, ponieważ stać je na wsparcie firm doradczych.