25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Jak sprostać nowym wyzwaniom, stawianym przez konsumentów? Eksperci podpowiadają, że źródłem sukcesu jest innowacyjność i podkreślają ścisły związek miedzy innowacyjnością a przedsiębiorczością. Jak należy rozumieć „innowacyjność”, a jak „przedsiębiorczość”?
Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Katowicach, w partnerstwie ze Śląskim Cechem Rzeźników i Wędliniarzy w Katowicach, realizuje w ramach programu ”Uczenie się przez całe życie”, projekt "Polskie rzemiosł w drodze do Europy".
Pod koniec sierpnia (29-31.08) Jawor będzie gościć najlepszych polskich piekarzy i cukierników! Trzydniowa impreza, wypełniona bogactwem smaków, gatunków i metod wypiekania chleba, ciast i pierników, połączy najwyższy kunszt piekarniczy z historią i staropolską tradycją.
Ile jest osób, które nie mogą lub nie chcą spożywać nabiału czy glutenu? Trudno powiedzieć, ale ta marginalna grupa konsumentów sukcesywnie rozrasta się, głównie w wielkich miastach Polski.
XI edycja łódzkiego Festiwalu Dobrego Smaku przyciągnęła tłumy i zachwyciła zarówno jurorów, jak i Łodzian. W ciągu 3 dni rozdano 50 tysięcy festiwalowych dań oraz deserów. Który deser okazał się najlepszy podczas gali w Hotelu Double Tree by Hilton oraz czym zaskoczyło festiwalowe menu – sprawdzała Aurora Czekoladowa.
W lutym 2013 r. firma Birds of Fire wprowadziła na rynek aplikację Efood. Umożliwia ona konsumentom analizę produktów pod kątem zastosowanych substancji dodatkowych i ich wpływu na ludzkie zdrowie. Aplikacja wciąż budzi kontrowersje i sprzeciw Polskiej Federacji Producentów Żywności.
Wegetarianie unikają jedzenia nie tylko mięsa czy ryb, ale także żelatyny, lecytyny czy podpuszczki. Weganie, jako odłam radykalny w swoich wyrzeczeniach, dodatkowo rezygnują ze spożywania jajek, mleka oraz miodu. Ale i weganom, i wegetarianom trudno wyrzec się wypieków na słodko.