25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Od nowego roku, jak co roku, podatników czeka szereg zmian w zakresie rozliczania podatku VAT. Najważniejsze zmiany możemy podzielić na trzy podstawowe grupy: zmiana w zakresie obowiązku podatkowego, zasad odliczania podatku naliczonego oraz nowych przepisów dotyczących wystawiania faktur.
Natłuszczanie form to znakomity sposób na bezproblemowe wyjmowanie pieczywa, ale też główna przyczyna tworzenia się nagaru. Z czasem nawet najlepsze środki myjące nie są w stanie usunąć grubej warstwy zabrudzeń olejowych, które gromadzą się na blachach od spodu i pomiędzy formami w zestawach.
Rozpoczęła się wymiana opon letnich na zimowe. Przedsiębiorcy, którzy mają w planach zakup nowych „zimówek”, muszą pamiętać, że rozliczenie tego wydatku w ramach firmy nie jest takie samo w każdym przypadku.
Kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia, kiedy w sklepach roi się od marcepanowych kartofelków czy pralin z nadzieniem marcepanowym. Marcepan to też niezwykle plastyczna masa, idealna do pokrywania i dekorowania tortów, a także do modelowania różnych figurek.
Jak pokazać ewolucję i różnorodność stylu angielskiego? Kto dzisiaj inspiruje adeptów sztuki dekoracji cukierniczej? – brzmiały pytania będące zaproszeniem do napisania artykułu. Takie zaproszenie to jak wyzwanie. Choć temat jest szalenie interesujący, pomyślałam, „czy można ująć bezmiar oceanu?”.
15-22 listopada br. Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego (MAMZ) zamieniła się w pracownię tortów w stylu angielskim. Wszystko to za sprawą Marka Sobkowiaka, mistrza cukiernictwa z firmy Komplet Polska, który przeprowadził fascynujący pokaz technik zdobienia tortów z zastosowaniem cukrowych mas plastycznych.
Porysowane albo siwe, z wyciekiem nadzienia lub z nieestetycznym nadlewem – to tylko niektóre spotykane w praktyce wady pralin. Jak powstają i jak im przeciwdziałać, szczegółowo wyjaśnia nasz ekspert.