
Dzień Piekarza i Cukiernika 0
15 marca obchodzimy Dzień Piekarza i Cukiernika. Jest to również wspomnienie świętego Klemensa Hofbauera (1751 - 1820) - austriackiego duchownego, patrona tych profesji.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
15 marca obchodzimy Dzień Piekarza i Cukiernika. Jest to również wspomnienie świętego Klemensa Hofbauera (1751 - 1820) - austriackiego duchownego, patrona tych profesji.
więcejStosowanie zamienników to coraz popularniejszy trend w cukiernictwie. Od kilku lat powstają kawiarnie oferujące wyłącznie asortyment dla klientów będących na dietach z różnymi wykluczeniami. Na rynku dostępne są zamienniki umożliwiające przygotowanie bezcukrowych wypieków, nawet takich, które trudno zrobić.
więcejOd 15. marca koncern Orlen ma obniżyć ceny gazu dla 130 tys. firm. Chodzi m. in. o piekarnie, cukiernie i małe zakłady.
więcejGigantyczny donut o średnicy 1,4 metra powstał w Wielkiej Brytanii. Został wypieczony przez firmę Project D na specjalne zamówienie, jako prezent na 40-te urodziny klientki.
więcejMiała być przytulna kawiarenka z wegańskimi ciastami. Powstały cukiernia i bistro z monoporcjami. Sara Szal mierzy wysoko i marzy z rozmachem.
więcejJego czekolady są idealnym wyborem dla osób nietolerujących laktozy, diabetyków, ale też miłośników wyrafinowanych smaków. Do produkcji używa tylko trzech wyselekcjonowanych składników: miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego pochodzącego z Wybrzeża Kości Słoniowej oraz fińskiego ksylitolu.
więcejNa całym świecie rośnie przekonanie o zbawiennym wpływie na zdrowie człowieka rezygnacji ze spożywania produktów zwierzęcych. Na tej fali obserwujemy pojawianie się nowych wegańskich restauracji i cukierni, a coraz więcej młodych ludzi wybiera dietę roślinną.
więcej