25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Zaledwie 3 punktami Anna Krawczyk i Weronika Stimma, uczennice Zasadniczej Szkoły Spożywczej w Bydgoszczy, zwyciężyły w IV Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych 2014, które odbyły się 20 lutego br. Warto dodać, że dziewczyny szkoliły się w bydgoskiej pracowni Cukierni Sowa.
Jak wygląda aktualna systematyka dodatków do żywności zgodnie z rozporządzeniem nr 1129/2011, która ułatwia wyszukiwanie interesujących nas środków spożywczych w odpowiednich kategoriach żywności – opisałem w poprzednim wydaniu MB (lipiec-sierpień 2013).
Dekoracje kwiatowe są uniwersalnym oraz eleganckim dodatkiem przystrajającym salę balową, suknię panny młodej, a nawet... tort! I to niekoniecznie tort weselny. Coraz częściej motywy kwiatowe są widoczne na tortach upieczonych na różne okazje. Pytanie tylko, jakie kwiaty wybrać?
Agnieszka Strzelecka – właścicielka „Krainy Ciast i Tortów” z Hrubieszowa – po raz pierwszy wystartowała w konkursie Wystawa tortów okolicznościowych i od razu zgarnęła najwyższe noty. Jej tort inspirowany ludowym strojem rodem z Lubelszczyzny zdobył 1. miejsce, odstawiając nawet prace wzorowane na kreacjach projektantów.
Firma Comprital, jeden z czołowych włoskich producentów półproduktów do lodów, od lat prowadzi w swojej siedzibie w Settala kursy doszkalające lodziarzy. Obecnie Comprital całkowicie zmienia Athenaeum, centrum profesjonalnego kształcenia, zarówno architektonicznie, jak i merytorycznie.
18 lutego br., w pierwszym dniu targów Expo Sweet, na stoisku nr 24 miała miejsce mała uroczystość. Firma Arlekino, która w tym roku obchodzi 20-lecie działalności, oficjalnie zmieniła logo. Co niesie ze sobą ta zmiana?