25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Co może łączyć hotelową lampę, sosnę i „Casablancę”? W zasadzie nic, chyba że do łączenia zabierze się 26-letni cukiernik rodem ze Świerzowej Polskiej (woj. podkarpackie). W kwietniu 2013 r., dzięki niekonwencjonalnemu podejściu do sztuki cukierniczej, ponownie wywalczył tytuł „Regional Chocolate Master”.
4 czerwca 2013 r. w wieku 74 lat odszedł prof. dr hab. Zygmunt Ambroziak – człowiek, który przyczynił się do rozwoju oraz unowocześnienia polskiej branży piekarsko-cukierniczej. Ceremonia pogrzebowa odbędzie się 10 czerwca br. o godzinie 14.30 w kościele pw. św. Karola Boromeusza na Powązkach w Warszawie.
Prowadzisz mikro, małą lub średnią firmę z branży piekarniczej, cukierniczej czy lodziarskiej? Wiesz, że w Twojej firmie jest potencjał, ale nie wiesz, jak go wydobyć? Skorzystaj z bezpłatnego "audytu innowacyjności".
Szkolnictwo zawodowe jest najbardziej zacofanym obszarem polskiej edukacji ‒ pisze Szymon Konkol w swoim najnowszym felietonie. Według twórcy Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego, nauka zawodu to dziedzina, która szczególnie wymaga szybkiej cyfryzacji. Dlaczego?
1-2 czerwca br. w Poznaniu odbyły się najsłodsze zawody tenisa ziemnego w Polsce. Chociaż chodzi o tenis, tradycją stało się już, że uczestnicy zawodów na Kortowie przywożą ze sobą smakołyki własnego wyrobu. Dodatkowo w ostatnim dniu serwowano tort w kształcie kortu z cukierni Kandulski.
To już ostatni dzwonek na wznowienie działalności gospodarczej, która ma charakter sezonowy i jest związana z okresem wakacyjnym. Wznawiając w tym czasie firmę przedsiębiorca nie może zmienić sposobu rozliczeń z fiskusem.
Święto Chleba, a raczej Festiwal Produktów Regionalnych, to okazja do skosztowania prawdziwego chleba, wypiekanego tradycyjnymi metodami, a także możliwość przekonania się, że polskie produkty są najwyższej jakości. Gdzie i w jakich terminach zaplanowano w tym roku obchody Święta Chleba?