25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
„Ja nie mam nic, ty nie masz nic, on nie ma nic. To razem właśnie mamy tyle, w sam raz tyle, żeby założyć własną fabrykę” – możemy przeczytać w „Ziemi Obiecanej” Władysława Reymonta. Cytat ten najlepiej ilustruje mechanizm powstawania przedsięwzięć typu start-up.
Precyzyjnie odwzorowana kopalnia węgla z szybem, podświetlana kapliczka usytuowana obok cmentarza, zamki z piernika czy zdobione pierniczki pojawiły się podczas finału Wielkiego Pierniczenia. Gdzie? Oczywiście w Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego, która od tego roku szkolnego działa w ZS nr 9 w Jastrzębiu Zdroju.
13 listopada br. Cukiernia Sowa otworzyła swój pierwszy lokal w Katowicach, w pasażu handlowym zmodernizowanego Dworca Kolejowego. Na klientów czekały liczne atrakcje, łakocie i... prawdziwa sowa.
Pamiętacie Państwo mobilne laboratorium Sensobus, które jesienią kursowało po 4 miastach Śląska i Małopolski? Tym razem, obok oceny preferencji smakowych, zapytano konsumentów, czy pieczywo jest zdrowe i czy chcieliby poszerzyć wiedzę na temat produktów piekarniczych.
Związek Rzemiosła Polskiego poparł stanowisko rządowe dotyczące „Silniejszy przemysł europejski na rzecz wzrostu i ożywienia gospodarczego - Aktualizacja komunikatu w sprawie polityki przemysłowej”. Wspiera ono ideę innowacyjności, nie zapominając o tradycyjnych zawodach i regionalnej gospodarce.
Dobra wiadomość dla wszystkich pasjonatów dekorowania tortów w stylu angielskim oraz kunsztu Małgorzaty Weber, znanej mistrzyni cukiernictwa i specjalistki od karmelu. W sprzedaży jest jej najnowsza książka pt. „Od pomysłu do realizacji”.