25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
23-24 października do siedziby firmy Polmarkus zjechało blisko 50 wystawców, którzy przedstawili trendy i nowości rynkowe dla branży piekarskiej i cukierniczej.Organizatorzy zapewnili ciekawe promocje pakietowe i cenowe. Dni Otwarte odwiedziło ponad 300 firm
Wielkie Pierniczenie to inaczej warsztaty z techniki i technologii produkcji wyrobów na bazie ciast piernikowych dla uczniów klas w zawodzie cukiernik, piekarz oraz kucharz. Szkolenie odbędzie się 22-29 listopada, m.in. w ZS nr 9 w Jastrzębiu Zdroju - nowej pracowni MAMZ.
Styl retro lub vintage najwyraźniej upodobał sobie tematykę ślubną. Po sukniach ślubnych, welonach, dekoracjach przyszedł czas na torty dekorowane w stylu retro. Trochę secesyjne, trochę barokowe, z zawijasami z kremu á la koronki.
Pracodawca jest odpowiedzialny za stan bezpieczeństwa i higieny pracy w przedsiębiorstwie. Z tego tytułu spoczywa na nim wiele obowiązków mających na celu ochronę zdrowia i życia pracowników przed zagrożeniami występującymi w procesie pracy.
5 listopada o godz. 11 w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej nastąpi uroczyste wręczenie potwierdzeń jakości uzyskania praw do wytwarzania Produktu Chronionego Oznaczeniem Geograficznym Prawem Unii Europejskiej - ROGALA ŚWIĘTOMARCIŃSKIEGO.
19 października weszło w życie rozporządzenie* w sprawie określenia maksymalnych poziomów substancji zanieczyszczających, które mogą znajdować się w tłuszczach stosowanych do smażenia, oraz kryteriów dla metod analitycznych stosowanych do ich oznaczania. Co to oznacza, wyjaśnia Jan Bondar, rzecznik GIS.
Ministerstwo Sprawiedliwości ostrzega przed pismami informacyjnymi Biura Zaświadczeń z Krajowego Rejestru Karnego, które są wezwaniem do wniesienia opłaty aktywacyjnej na rzecz spółki infoPLAYER. Pisma te mogą być próbą wyłudzenia.