25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Tort na specjalną okazję, na bardzo dużą liczbę gości to już nie lada wyzwanie. Taki tort (najczęściej piętrowy, w dodatku odporny na transport) powinien być idealny, a przy tym jest trudniejszy do zrobienia niż nasze „codzienne” słodkie dzieła. Poniżej kilka wskazówek, jak zabrać się za tak odpowiedzialne zadanie.
Zespół Placówek Edukacyjno-Wychowawczych w Lwówku Śląskim - to właśnie w tej szkole kształci się laureatka wielkanocnego plebiscytu Mistrza Branży - Monika Chorąziak. Uczennica zajęła pierwsze miejsce w kategorii Receptury Ucznia, przygotowując "Kosz Wielkanocny z barankiem".
Nauczyciele nauczania zawodowego i ustawicznego mogą jeszcze zgłaszać swój udział w seminarium pt. „Rozwój e-learningu jako odpowiedź na wyzwania uczenia się przez całe życie”. Tym razem seminarium odbędzie się w Rybniku, 29 maja br.
W branży spożywczej w zakresie czystości mikrobiologicznej nie ma miejsca na półśrodki, potknięcia czy odstępstwa od reguły. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest chemia profesjonalna. Żeby jednak przyniosła ona spodziewane korzyści, musi spełniać określone wymagania i być odpowiednio stosowana.
Muzyka to sprawa wielce osobista, skazana na gusta i guściki. Trzeba się z tym liczyć, zwłaszcza prowadząc lokal usługowy, handlowy czy gastronomiczny. Dlatego najlepiej zdać się na doświadczenie specjalistów od audiomarketingu.