
Jak będzie smakować 2025 rok? 0
Prognozy kulinarne na 2025 rok wskazują na rosnącą popularność składników i smaków inspirowanych naturą, egzotyką oraz zdrowiem. Oto, co będzie królować w cukiernictwie i piekarstwie.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Prognozy kulinarne na 2025 rok wskazują na rosnącą popularność składników i smaków inspirowanych naturą, egzotyką oraz zdrowiem. Oto, co będzie królować w cukiernictwie i piekarstwie.
więcejNajnowsze badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu w Lund opublikowane w magazynie Frontiers in Public Health, rzucają nowe światło na temat wpływu słodkich przekąsek na zdrowie. Cukier jednak krzepi?
więcejNie ma chyba takiego fachowca, któremu chleb choć raz nie przypiekł się za bardzo, czasem tynk na torcie pęka. Pomyłki w zamówieniach również się zdarzają. Czy w takiej sytuacji klient ma prawo do zwrotu kosztów lub innej rekompensaty? Przyjrzyjmy się, co na to polskie prawo.
więcejPuratos, wiodący dostawca składników oraz usług dla piekarnictwa, cukiernictwa i czekolady, ujawnia trzy najważniejsze trendy, które wpłyną na producentów żywności, piekarzy, cukierników i czekoladników na całym świecie w 2025 roku.
więcejŚwięta to czas magii, radości, rodzinnego ciepła i… wielu godzin spędzonych w kuchni. Restauracje, kawiarnie i cateringi przeżywają prawdziwe oblężenie. Nic dziwnego, bo wspólne posiłki są jednym z najważniejszych elementów polskiej kultury świąt.
więcejSubtelny, ciepły brąz inspirowany kremowym deserem kawowym i czekoladą - oto kolor, który będzie królował w branży wnętrz, dekoracji, mody, a także w piekarni i cukierni.
więcejMigdały nie są rzecz jasna niebieskie. Jednak to idiomatyczne wyrażenie, które określa stan rozmarzenia i oddania się przyjemnym, czasem nierealistycznym myślom, od razu wprowadza nas w błogi, słodki nastrój. M
więcej