25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Peter Drucker, ekspert ds. zarządzania, mawiał, że „nie ma przedsiębiorstw złych lub dobrych, są tylko źle lub dobrze zarządzane”. Jak zatem rozpoznać „dobre zarządzanie” i czy dla każdego oznacza ono to samo?
Ministerstwo Infrastruktury i Rozwoju organizuje we współpracy ze Związkiem Rzemiosła Polskiego - konferencję dla mikro oraz małych i średnich przedsiębiorstw w ramach nowej perspektywy finansowej na lata 2014-2020.
Po dwóch latach przerwy Jawor reaktywuje Międzynarodowe Targi Chleba, ale ... w rozszerzonej formule i pod nową nazwą. Pierwsza edycja Święta Chleba i Piernika odbędzie się w Jaworze pod koniec sierpnia, 29-31 sierpnia 2014 r.
W ekologicznej produkcji żywności zabronione jest stosowanie wszelkich dodatków chemicznych. Zarówno surowce, jak i końcowy produkt mają być wolne od takich zanieczyszczeń. Dlaczego jest to tak ważne i czy trudno jest wdrożyć najważniejsze zasady produkcji ekologicznej w piekarni?
Produkcja nowoczesnych lodów z użyciem naturalnych składników, zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji lodów oraz zagadnienia znakowania lodów - to zakres tematyczny najbliższego seminarium dla producentów lodów, które odbędzie się 30 stycznia 2014 r.
Mięciutkie i pełne nadzienia czy chrupiące, otoczone cukrem pudrem? 27 lutego 2014 r., w tłusty czwartek, przed takim dylematem staną Polacy. Z pewnością w tym dniu nie może zabraknąć ani pączków, ani faworków (chruścików), bo tak nakazuje tradycja! Przezorni cukiernicy i piekarze już planują, jak sobie ułatwić pracę.