25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Temat promocji chleba podzielił naszych Czytelników. Pojawiają się nowe pomysły, jak zorganizować promocję pieczywa, kto powinien się w to zaangażować. Czy w ogóle potrzebna jest promocja? Zapraszamy do lektury i zachęcamy do zamieszczania własnych komentarzy. Państwa głos jest bardzo ważny!
Ziarenka maku znajdują swoje zastosowanie jako jeden z głównych składników wypieków, bądź też element dekoracji ciast i ciasteczek. Ciężko wyobrazić sobie Wigilię bez świątecznej kutii czy makowca. Jednak oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych, mak zawiera bogactwo odżywczych składników.
Pieczywo bez pleśni przez 2 miesiące? To możliwe i to bez użycia opakowań aktywnych czy konserwantów. Amerykańscy inżynierowie z laboratorium Microzap opracowali technologię z wykorzystaniem mikrofal, która niszczy chorobotwórcze bakterie, np. salmonelli, oraz zarodniki pleśni.
Rusza realizacja pierwszej europejskiej inwestycji Bama Companies, znanego amerykańskiego producenta wyrobów piekarniczych. Firma rozpoczęła prace budowlane w Stanowicach k. Oławy, na terenie Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Zakład zostanie uruchomiony w I półroczu 2013 r. Wartość fabryki wynosi blisko 50 mln zł.
Za ponad 50 mln zł Inter-Europol Piekarnia Szwajcaria, firma specjalizująca się w produkcji pieczywa mrożonego, zbuduje drugą fabrykę w gminie Dąbrówka (koło Radzymina). Pieczywo z nowego zakładu powinno pojawić się na rynku pod koniec przyszłego roku.
Trwa trzeci, ostatni w tym roku nabór wniosków na e-biznes. Do podziału jest 134 mln zł. Wnioski na środki z działania 8.1 Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka można składać do 14 grudnia.
Senat bez poprawek przyjął Ustawę z dnia 9 listopada 2012 r. o anulowaniu długów powstałych z tytułu nieopłaconych składek na ZUS osobom prowadzącym pozarolniczą działalność gospodarczą.