25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Wyjątkowe propozycje zastosowania czekolady podczas targów EuroGastro 2012 przedstawi 3 mistrzów cukiernictwa: Bożena Sikoń, Tomasz Deker oraz Paweł Mieszała. Pokazy cukiernicze odbywają się we wszystkie dni targowe, od 21 do 23 marca, w Centrum Targowo-Kongresowym przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
„Rzeczpospolita” na podstawie analizy Instytutu Ekonomiki i Gospodarki Żywnościowej oraz badań firmy PMR szacuje o ile wzrosną ceny podstawowych produktów żywnościowych oraz jak ukształtuje się wielkość ich spożycia.
Niedługo w całej Polsce ruszą konferencje promocyjno-informacyjne dotyczące projektu "Innowacje – to proste!". Projekt jest skierowany dla małych firm zainteresowanych innowacyjnymi rozwiązaniami.
XVII Edycja Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz zbliża się wielkimi krokami. Efekty przygotować młodych ludzi poznamy w dniach 16 - 18 kwietnia we Wrocławiu. Z przyjemnością donosimy, że Mistrz Branży objął patronat medialny nad wydarzeniem.
Dane IJHARS nie podlegają kwestii: piekarze wciąż są na bakier ze znakowaniem pieczywa. Nie dziwi więc zapowiedź, że w tym roku kontrole będą skupiać się właśnie na etykietach. Które punkty etykiety są piętą achillesową polskich piekarzy?
W dniu 6 marca 2012 r. w Bełchatowie odbyło się seminarium branżowe firmy CSB-System, producenta kompleksowych rozwiązań IT dla przemysłu piekarskiego i cukierniczego.
Od 5 lat mała miejscowość Dolsk kojarzy się wielkopolskim rzemieślnikom z targami, które od 2008 r. organizuje PZ Piekarz w ośrodku Villa Natura. 17 marca do Dolska, jak co roku, przyjechali lokalni przedsiębiorcy z całymi rodzinami na targi a'la piknik.