25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
26 czerwca br. o godz. 9.30 w siedzibie Związku Rzemiosła Polskiego rozpocznie obrady VII Kongres Rzemiosła Polskiego. Delegaci środowiska rzemiosła i przedsiębiorczości z całego kraju dokonają wyboru prezesa ZRP oraz członków Komisji Rewizyjnej, podsumują dotychczasowe działania i nakreślą dalsze plany.
Employer branding, czyli budowanie wizerunku dobrego pracodawcy, staje się coraz ważniejszym elementem w strategii firm w Polsce. Firmy dbają przede wszystkim o opinię wśród potencjalnych pracowników, bo – mimo dużego bezrobocia – trudno o dobrego pracownika. O swój wizerunek dbają nie tylko duże firmy.
Przyjęte przez Sejm zmiany przewidują możliwość wprowadzenia ruchomego czasu pracy. To rozwiązanie, z którego zadowoleni mogą być nie tylko pracodawcy, ale również pracownicy.
W ramach Małopolskiego Festiwalu Smaku odbyła się 10. edycja Święta Chleba, którą w tym roku obchodzono pod hasłem „Chleb i Wino”. 8-9 czerwca br. oprócz warsztatów piekarniczych dla najmłodszych, pokazów wypieku chleba zakopiańskiego, degustacji win z różnych zakątków Małopolski nie mogło zabraknąć plebiscytu i konkursu!
Z 1600 zł do co najmniej 1680 zł ma wzrosnąć w przyszłym roku minimalne wynagrodzenie. To oznacza, że przedsiębiorca, który płaci pracownikowi pensję minimalną, poniósłby w przyszłym roku dodatkowy koszt co najmniej 1159,08 zł w skali roku na jednego pracownika – szacuje Tax Care. Ta podwyżka dźwignie też składki ZUS.
Otwarte budki z lodami, goframi, ciastkami, kawą i napojami to znak, że wkrótce będziemy mieli „urodzaj” odpadów, a pod ręką kosze do wszystkiego, które nie pomieszczą rosnącej ilości śmieci.
Prowadzisz mikro, małą lub średnią firmę z branży piekarniczej, cukierniczej czy lodziarskiej? Wiesz, że w Twojej firmie jest potencjał, ale nie wiesz, jak go wydobyć? Skorzystaj z bezpłatnego "audytu innowacyjności".