25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
20 września br. Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza na konferencję. Tematyka konferencji to: zarządzanie procesami dystrybucji artykułów spożywczych w warunkach zwiększenia odpowiedzialności producentów oraz logistyka magazynowania oraz produkcji w nowoczesnych firmach produkcyjnych.
Wakacyjne wydanie poradnika już jest dostępne! Dużo rozmów z ciekawymi ludźmi branży, dużo artykułów, których nie spotkacie w żadnym innym czasopiśmie. I jeszcze jedno – od tego wydania mamy nowy, oddzielny dział Edukacja.
Często przedsiębiorcy stają przed dylematem: jak pozyskać kapitał na rozwój swojej działalności? W gąszczu możliwości, jakie daje rynek finansowy, warto wybrać opcję, która wzmocni pozycję piekarni na rynku.
W sezonie 2011/2012 produkcja cukru białego w Polsce wyniosła 1859 tys. t i była o 27% większa niż w sezonie poprzednim oraz o 453 tys. t od kwoty produkcyjnej – wynika z raportu Rynek cukru Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.
Piekarze, cukiernicy, lodziarze z wielkim entuzjazmem podeszli do Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej Euro 2012. Zainwestowali w dekoracje piłkarskie, nowe szyldy, gadżety, tylko dlatego, żeby przyciągnąć uwagę konsumentów.
Wszyscy lubią i jedzą bakalie. Orzechy, rodzynki, suszone figi czy morele. Są one nie tylko smaczną przekąską, ale i również doskonałym źródłem składników odżywczych. Działają dobrze na trawienie, na pamięć, a nawet pomagają zapobiegać chorobom serca. Pozytywnie wpływają na nasze ciało oraz umysł.