
Owocowe lato 0
Sezonowość to dobry klucz do tworzenia oferty zarówno cukierni, jak i piekarni czy lodziarni. Poznaj owocowy kalendarz, a także walory zdrowotne tych letnich darów natury.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Sezonowość to dobry klucz do tworzenia oferty zarówno cukierni, jak i piekarni czy lodziarni. Poznaj owocowy kalendarz, a także walory zdrowotne tych letnich darów natury.
więcejWarto podkreślić, że bilansowanie receptur to lodziarski elementarz, który od wielu lat jest tematem większości szkoleń lodziarskich, więc nie powinno być wątpliwości co do ich ważności. Okazuje się jednak, że nie wszyscy wiedzą, o co chodzi.
więcejWe Wrocławiu odbędzie się 5. już edycja Kongresu Firm Rodzinnych, jednego z największych w kraju wydarzeń adresowanych do przedsiębiorców rodzinnych. Odnowa od nowa – to hasło przewodnie tegorocznego spotkania. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, ruszyły zapisy uczestników.
więcejBezmleczne, wegańskie, bezpieczne dla alergików, ze sporą ilością białka i błonnika. Takie są lody na bazie fasoli łubinu produkowane przez Wicked Kitchen, które niedawno zadebiutowały na amerykańskim rynku.
więcejJaja, a dokładniej żółtka trafiły do lodów podczas eksperymentów z mrożonymi deserami, prowadzonych przez ludzi mających praktykę cukierniczą. Miały one miejsce w kuchniach dworów arystokracji włoskiej już około XVI wieku. Stworzone wtedy receptury na bazie mleka, śmietanki, żółtek i cukru długo ewoluowały.
więcejŻywe dekoracje w postaci roślin i kwiatów są istotnym elementem wystroju. Mają one niebagatelny wpływ na nasze zdrowie fizyczne i psychiczne, co potwierdzają liczne badania, wywołują również wiele pozytywnych skojarzeń. Kreują atmosferę miejsca, dodają elegancji, wprowadzają do wnętrza życie, świeżość.
więcejVI edycja smakowitego festiwalu, którego misją jest celebracja lokalnego produktu oraz pielęgnowanie tradycji kulinarnych regionu.
więcej