Ambasadorka Holandii w start-upie Rebread 0
Daphne Bergsma, ambasadorka Królestwa Niderlandów, przyjechała do Krakowa i odwiedziła tamtejszy start-up Rebread, gdzie spotkała się z jego właścicielami.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Daphne Bergsma, ambasadorka Królestwa Niderlandów, przyjechała do Krakowa i odwiedziła tamtejszy start-up Rebread, gdzie spotkała się z jego właścicielami.
więcejVajko to autorski wynalazek krakowskiego cukiernika, Wojciecha Starowicza. Czy zrewolucjonizuje polskie cukiernictwo?
więcejTwierdzą skromnie, że ich chleb to żadna magia. Tylko mąka i woda. Jednak klienci o bochenkach ze Stacji Chleba mówią: dzieło albo ideał. Kamil Bochniak i Dawid Rybarz opowiadają, jak lokalna piekarnia rzemieślnicza radzi sobie w kryzysowej rzeczywistości.
więcejZakończyła się jubileuszowa, 15. edycja Expo Sweet w Warszawie. Choć hale tych targów zdominowane zostały przez wydarzenia oraz nowości cukierniczo-lodziarskie, liczba odwiedzających, a tym samym zainteresowanie urządzeniami piekarskimi były nadspodziewanie duże.
więcej21 lutego 2023 r. odbyło się organizowane przez firmę Geth praktyczne seminarium podczas którego można było zapoznać się z pracą dzielarki CALYBRA, która nie wymaga stosowania oleju.
więcejPowrót do bardzo tradycyjnej piekarni, gdzie piekarz wszystko wykonuje sam, sprzedając dodatkowo zdrowe pieczywo – taki pomysł postanowił zrealizować właściciel małego sklepu z pieczywem „Pain Georges” w jednym z francuskich miasteczek.
więcej15 marca obchodzimy Dzień Piekarza i Cukiernika. Jest to również wspomnienie świętego Klemensa Hofbauera (1751 - 1820) - austriackiego duchownego, patrona tych profesji.
więcej