25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Zeszyt branżowy dotyczący pieczywa w ramach Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP otrzymał ostateczny kształt i został zaakceptowany przez branżę. Taką informację podał Wiesław Różański, prezes UPEMI, podczas konferencji prasowej "Ziarno pełne zdrowia", 4 grudnia br.
25 listopada br. minister rolnictwa i rozwoju wsi Stanisław Kalemba wręczył powołania członkom Komisji Zarządzających Funduszy Promocji Produktów Rolno-Spożywczych na nową kadencję. Wśród nowo powołanych jest prezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa Stanisław Butka.
Komisja Europejska podjęła decyzję o przedłużeniu dystrybucji żywności w ramach programu PEAD 2013 do 28 lutego 2014 r. Z wnioskiem w tej sprawie zwróciła się Polska, którą wsparły Hiszpania i Słowenia.
Pod koniec września br. w Centrum Smaku Chleba Puratos w Sankt-Vith (Belgia) otwarto Bibliotekę Naturalnych Zakwasów. Jest to pierwszy na świecie unikalny zbiór tradycyjnych zakwasów z różnych zakątków świata.
Firma KDS ‒ jako producent etykiet samoprzylepnych drukowanych techniką flekso UV ‒ wprowadza na szerszą skalę możliwość druku etykiet techniką cyfrową.
Jakość żywności jest ściśle związana ze składem żywności. Im ten skład na etykiecie jest czystszy (czyt. wolny od dodatków chemicznych), tym jakość jest wyższa.