25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Trudno zaskakiwać konsumentów ciągle tymi samymi produktami wzbogacanymi „nieśmiertelnymi” dodatkami do żywności. Nie umniejszając oczywiście ich roli i wagi, zainteresowaliśmy się roślinami, które są rzadziej stosowane w przemyśle piekarskim, a którym wcale nie brakuje walorów. Czy są warte uwagi?
O zmieniających się warunkach pracy w piekarni, o potrzebie zdobywania nowych kwalifikacji i konieczności szkolenia nauczycieli zawodu opowiada Stanisław Bigda w rozmowie z Agnieszką Sulewską.
Dane Państwowej Inspekcji Sanitarnej z roku 2011 mogą budzić obawy. Zaledwie 37% zakładów produkcyjnych wdrożyło obowiązkowy system zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP.
Na przełomie września i października br. grupa polskich piekarzy i cukierników spędziła słoneczny tydzień na uroczej greckiej wyspie Kos. Wycieczkę zorganizowała firma Pfahnl Polska, producent mąk, gotowych mieszanek, polepszaczy oraz dodatków do cukiernictwa.
"Przejrzysta i efektywna organizacja wewnętrznych procesów logistycznych w piekarni i cukierni" - pod takim hasłem 29 października br. odbędzie się seminarium praktyczne nt. rozwiązań CSB-System. Uczestnicy seminarium podczas zwiedzania zakładu wrocławskiej firmy MAMUT zapoznają się z obszarami wdrożenia nowoczesnych narzędzi IT
Szukając sposobów na wzbogacanie wyrobów piekarsko-cukierniczych, w pierwszej kolejności sięgamy po takie dodatki, jak zioła, suszone owoce i warzywa, zboża niechlebowe. Wiele zalet mają również produkty mleczne.
20 września br. Małgorzata i Jacek Gajdzińscy, właściciele firmy Dekor Pol, oficjalnie otworzyli nową salę sprzedażowo-pokazową, która w przyszłości ma być miejscem cyklicznych szkoleń.