25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Kiedy Muzeum Chleba w Radzionkowie jest czynne dłużej niż do 16.00, to znak, że dzieje się tutaj coś szczególnego. Od trzech lat jednym z takich wydarzeń są obchody Święta Szlaku Zabytków Techniki - Industriada. Jak bawiły się całe rodziny w Muzeum Piotra Mankiewicza pewnej czerwcowej soboty?
8 czerwca br. Gluten Free EXPO zamieniło się w centrum wiedzy o celiakii połączone z wystawą produktów bezglutenowych, które przyciągnęło rzesze zwiedzających. To świadczy o ogromnej potrzebie informowania o chorobie, a także o rosnącym popycie na produkty żywnościowe bezpieczne dla osób "skazanych" na dietę bezglutenową.
Z 1600 zł do co najmniej 1680 zł ma wzrosnąć w przyszłym roku minimalne wynagrodzenie. To oznacza, że przedsiębiorca, który płaci pracownikowi pensję minimalną, poniósłby w przyszłym roku dodatkowy koszt co najmniej 1159,08 zł w skali roku na jednego pracownika – szacuje Tax Care. Ta podwyżka dźwignie też składki ZUS.
8 czerwca br. podczas Gluten Free EXPO w Warszawie poznaliśmy wyniki internetowego konkursu na "Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe roku 2013". W konkursie zorganizowanym przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej udział wzięło ponad 900 osób.
Otwarte budki z lodami, goframi, ciastkami, kawą i napojami to znak, że wkrótce będziemy mieli „urodzaj” odpadów, a pod ręką kosze do wszystkiego, które nie pomieszczą rosnącej ilości śmieci.
Firma FRITSCH – producent maszyn piekarniczych rozszerza skład Zarządu. 15 maja br. nowym dyrektorem operacyjnym Grupy FRITSCH został dr Ulrich Brahms. Wspólnie z właścicielem firmy FRITSCH i jej prezesem Klausem Fritsch tworzą teraz kierownictwo przedsiębiorstwa.
4 czerwca 2013 r. w wieku 74 lat odszedł prof. dr hab. Zygmunt Ambroziak – człowiek, który przyczynił się do rozwoju oraz unowocześnienia polskiej branży piekarsko-cukierniczej. Ceremonia pogrzebowa odbędzie się 10 czerwca br. o godzinie 14.30 w kościele pw. św. Karola Boromeusza na Powązkach w Warszawie.