25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Cech Rzemiosł oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Rybniku zaprasza wszystkich zainteresowanych do udziału w Pielgrzymce Rzemiosła do Częstochowy. Wspólny wyjazd zaplanowano na 30 czerwca br.
W marcu br. zakład produkujący piece MIWE w Meiningen otrzymał certyfikat potwierdzający wdrożenie systemu zarządzania jakością zgodnie z wymaganiami ISO DIN EN 9001:2008. Dla klienta to gwarancja najlepszej jakości w dobrej cenie. Dla niemieckiej firmy certyfikacja ma zapewnić dodatkowo dobrą pozycję na rynku.
Zakład Doskonalenia Zawodowego w Przemyślu zaprasza na bezpłatne egzaminy potwierdzające kwalifikacje dla czeladnika i mistrza w zawodzie piekarz i cukiernik. Projekt jest adresowany dla osób zamieszkałych na terenie Przemyśla oraz powiatów: przemyskiego, jarosławskiego i lubaczowskiego. Zapisy trwają.
Realizowanie sprzedaży w pewnym limicie zwalnia podatnika od płacenia podatku VAT. Nie każdy jednak musi skorzystać ze zwolnienia. Decyzję o zrzeczeniu się tego prawa warto przemyśleć – na możliwość ponownego wyboru zwolnienia trzeba czekać ponad rok.
Właściwy lód dla piekarza! …zimny, miękki i płynny! Przy zastosowaniu QUELLEIS® otrzymacie Państwo: optymalnie wymieszane ciasto w krótszym czasie; ciasto o odpowiedniej temperaturze nawet w czasie upałów.
E-biznes, jak każde przedsięwzięcie, wymaga elastycznej infrastruktury do obsługi klientów. Elastyczność ta pozwala utrzymać niskie koszty stałe i jednocześnie szybko reagować na zmiany zachodzące na rynku, presję konkurencji oraz oczekiwania klientów. Dlatego elastyczność wymaga outsourcingu.
Na przełomie kwietnia i maja przez kolejnych pięć piątków odbywał się cykl pięciogodzinnych warsztatów szkoleniowych Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego - Maraton 5x5. W popołudniach zajęciach uczestniczyli uczniowie klasy 2 z Zespołu Szkół nr 9 w Jastrzębiu-Zdroju praktykujący w zawodzie piekarz.