czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Piekarstwo

  • Wyjątkowa Gala, wyjątkowi Rzemieślnicy

    Wyjątkowa Gala, wyjątkowi Rzemieślnicy 0

    21 kwietnia br. do Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu zjechali rzemieśl­nicy i przedsiębiorcy z całego Śląska. Powód? Jubileuszowa, XXV Wielka Gala Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębior­czości w Katowicach.

    więcej
  • Przyjedź na Gluten Free EXPO!

    Przyjedź na Gluten Free EXPO! 0

    W połowie czerwca zarezerwuj dwa dni na jedyne w Polsce i największe w tej części Europy specjalistyczne targi Gluten Free EXPO. To tu sprawdzisz ofertę najlepszych producentów żywności bezglutenowej, restauracji i ośrodków wypoczynkowych z programu MENU BEZ GLUTENU oraz skosztujesz dobrej kuchni bezglutenowej!

    więcej
  • Miła niespodzianka w finale Turnieju we Wrocławiu

    Miła niespodzianka w finale Turnieju we Wrocławiu 0

    XXIII finał Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz przyniósł nie tylko smaczny powiew wiosny, ale też miłe zaskoczenie. Na podium stanęły aż 4 dziewczyny, w tym 2 finalistki części dla piekarzy. Taka sytuacja zdarza się raz na kilka lat.

    więcej
  • Mąki niechlebowe w produkcji pieczywa

    Mąki niechlebowe w produkcji pieczywa 0

    Pieczywo stanowi istotny element naszej codziennej diety, jest ważnym źródłem składników odżywczych i bioaktywnych, w szczególności błonnika pokarmowego. Z tego powodu istotnym etapem produkcji chleba i przetworów zbożowych jest wybór gatunków i odmian najcenniej­szych pod względem ich zawartości.

    więcej
  • Ekologia to nie tylko znaczek

    Ekologia to nie tylko znaczek 0

    Gdy zaczynał praktykować rolnictwo ekologiczne i promować bioprodukty, narażał się na krytykę i kpiny. Dziś przyjmuje wycieczki, spotyka się z dziennikarzami i uczy innych. Rozmawiamy z Mieczysławem Babalskim, jednym z pionierów polskiego ekorolnictwa, właścicielem gospodarstwa i młyna.

    więcej
  • Pieczywo mrożone w Polsce - perspektywy

    Pieczywo mrożone w Polsce - perspektywy 0

    Spożycie pieczywa w Polsce spada - jest to związane z modą na diety, na produkty wytwarzane w domu i zdrową żywność, wynika z przekonania, że pieczywo jest w dużej mierze produktem wysoko przetworzonym i może powodować wzrost masy ciała.

    więcej
  • Piekarza chleb powszedni

    Piekarza chleb powszedni 0

    4 maja swoje święto obchodzą piekarze. Dzięki nim każdego dnia od wczesnych godzin porannych możemy cieszyć się wyborem świeżego pieczywa. To, że praca piekarza nie jest łatwa wiemy wszyscy, ale na czym dokładnie polega – o tym przeciętny zjadacz chleba nawet nie myśli.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe