25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W związku z coraz większym zainteresowaniem stewią jako alternatywą dla cukru postanowiliśmy sprawdzić, co jest takiego w tej niepozornej roślinie. Jakie są jej właściwości i gdzie do tej pory znalazła zastosowanie? Sprawdziliśmy też, jakie dokładnie związki chemiczne pozyskane ze stewii mogą być przydatne w produkcji żywności
Czym kupić klienta? Umiejętnie wywołać i podtrzymać popyt na nasz produkt? Wszystko zależy od doboru środków, które skupiają się wokół produktu, ceny, promocji i dystrybucji.
Hurtownia Smakosz po raz 5. zorganizowała Targi Lodowe w Świętochłowicach, które z roku na rok przybierają na sile. Zwłaszcza sile przyciągania… nowych klientów. Na ten jeden dzień (16 marca) do Świętochłowic z całej Polski zjechały firmy związane z branżą lodziarską.
Bardziej pszenne, lżejsze oraz „mniej kaloryczne” chleby to asortyment, który obecnie rozwija się bodaj najdynamiczniej. W produkcji wiąże się to ze zwiększeniem udziału mąki pszennej kosztem żytniej, która najlepiej utrzymuje świeżość. Jak zatem zmienić recepturę, żeby chleb długo trzymał świeżość.
Wyjątkowe propozycje zastosowania czekolady podczas targów EuroGastro 2012 przedstawi 3 mistrzów cukiernictwa: Bożena Sikoń, Tomasz Deker oraz Paweł Mieszała. Pokazy cukiernicze odbywają się we wszystkie dni targowe, od 21 do 23 marca, w Centrum Targowo-Kongresowym przy ul. Marsa 56c w Warszawie.