...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , IBIS, materiał promocyjny

ATLAS – nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarniczych

System załadunku i rozładunku ATLAS i piece termoolejowe IBIS to gwarancja ekonomii wynikającej ze wzrostu produkcji przy zachowaniu najwyższej jakości i równomierności wypieków.

Właściciele piekarni rzemieślniczych borykają się z pro­blemami „brakujących rąk do pracy”, koniecznością re­dukcji kosztów i nieustannym podnoszeniem standardów pracy. Kluczowymi czynnikami pozostają również jakość pieczy­wa i wydajność produkcji. Odpowiedzią na te wszystkie kwestie ze strony polskiego producenta maszyn i pieców piekarniczych
– firmy IBIS – jest system załadunku i rozładunku ATLAS zapro­jektowany na miarę współczesnej piekarni. Należy mieć na uwa­dze, że automatyzacja piekarni nie oznacza rezygnacji z produkcji rzemieślniczej.

 

Koniec z dźwiganiem ciężkich aparatów załadowczych i wyładunkiem łopatami
Ręczny załadunek wymaga tężyzny fizycznej. Nieustanne dźwiganie aparatów załadowczych może prowadzić do bólu pleców i innych urazów, będących następstwem przeciążeń układu mięśniowo­-szkieletowego. System załadunku i rozładunku ATLAS przejmuje najcięższą pracę fizyczną i jednocześnie odciąża pracowników. Do obsługi zestawu składającego się z dwóch pieców PKT 6.270 o łącznej pow. wypiekowej 54 m2 i systemu ATLAS potrzebny jest tylko jeden operator odpowiedzialny za umieszczenie na czas wózków z bocznymi aparatami załadowczymi w stacji dokującej.

Oszczędność czasu i gwarancja bardzo wysokiej jakości wypieku
Załadunek i rozładunek odbywa się automatycznie oraz trwa bardzo krótko, przy czym jest realizowany z dokładnością co do sekundy. Tylko i wyłącznie piece termoolejowe (ze względu na swoją budowę) dają możliwość wypieku wsad za wsadem przez 24 godziny przy zachowaniu niepowtarzalnej atmosfe­ry pieczenia i równomierności wypieku. Szybkie zasadzanie i rozładowywanie gwarantuje mniejsze wychładzanie się pie­ców, natomiast przy produkcji ciągłej skrócenie czasu produkcji chleba o nawet 20%.

ATLAS to rozwiązania XXI wieku
Automatyka firmy Siemens daje gwarancję niezawodności i cią­głości pracy. Mocną stroną systemu IBIS ATLAS są serwonapędy charakteryzujące się niespotykaną wydajnością i niezawodnością w działaniu. Wykorzystuje się je wszędzie tam, gdzie kluczowym elementem są pozycjonowanie, dynamika ruchu i konieczność precyzyjnego sterowania.



Automatyzacja załadunku i wyładunku
Proces ładowania ciasta na aparat załadowczy może przebiegać na kilka sposobów:
• ręczne wykładanie ciasta z koszyków garowniczych bezpo­średnio na taśmę,
• ręczne rozładowywanie bocznych aparatów załadowczych bezpośrednio na taśmę,
• automatyczne pobieranie ciasta z aparatów załadowczych na stół pośredni. Wózek z aparatami umieszczany jest w stacji dokującej. Sterowanie piecami i systemem ATLAS odbywa się z poziomu pulpitu operatorskiego (znajdującego się na stacji dokującej)

Olej termalny, będący medium grzewczym w piecach termoolejowych, zapewnia szybką cyrkulację i jest błyskawicznie rozprowadzany w panelach grzewczych. Technologia gwarantuje zawsze równy rozkład temperatury w komorach wypiekowych co przekłada się na równomierny wypiek. Ze względu na łagodną atmosferę piece termoolejowe mają najlepsze właściwości wypiekowe.


Dostępne są różne warianty rozładunku pieców:
• ręczne zdejmowanie produktów z taśmy i odkładanie na wózki do studzenia,
• automatyczny rozładunek produktów na wózki do studzenia,
• rozładunek na taśmę transportującą produkty do magazy­nu. Taśma zakończona jest ślizgiem i obrotowym stołem odbiorczym. 

 

TERMOSYSTEM – technologia przyszłości
Olej termalny, będący medium grzewczym w piecach termoolejowych, zapewnia szybką cyrkulację i jest błyskawicznie rozprowadzany w panelach grzewczych. Technologia gwarantuje zawsze równy rozkład temperatury w komorach wypiekowych co przekłada się na równomierny wypiek. Ze względu na łagodną atmosferę piece termoolejowe mają najlepsze właściwości wypiekowe.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji