...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności

Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza do udziału w konferencji „AKADEMIA PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności” 18-20 kwietnia 2012 r. w Hotelu Pan Tadeusz w Serocku.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych dla pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

Tematyka

I dzień 18.04.2012
– Wymagania higieniczne w produkcji i obrocie żywnością – uregulowania prawne
– Zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności
– Dodawanie witamin i składników mineralnych do produktów spożywczych – wymagania prawne i deklaracja na opakowaniach wyrobów
– Identyfikowalność w łańcuchu spożywczym – znaczenie w sytuacjach kryzysowych
– Ustawa o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym – kwestie praktyczne z punktu widzenia przedsiębiorstwa spożywczego

II dzień 19.04.2012
– Zmiany przepisów o dodatkach do żywności  
– Aromaty – stosowanie w produktach spożywczych i znakowanie
– Nanotechnologia w przemyśle spożywczym
– Akrylamid – praktyczne zalecenia dla przemysłu spożywczego
– Prezentacja programu „Poznaj Dobrą Żywność”
– Ochrona prawna przedsiębiorców przed nieuczciwymi praktykami reklamacyjnymi – postępowanie, komunikacja

III dzień 20.04.2012
– Zanieczyszczenia rolnicze żywności (toksyny T2 i HT2, alkaloidy, ochratoksyna A, aflatoksyny)
– Metale ciężkie i zanieczyszczenia procesowe żywności
– Prace na poziomie UE dotyczące zmiany przepisów PARNUTS  
– Zarządzanie kryzysem w branży spożywczej

Wśród wykładowców będzie m.in. dr Eliza Konecka- Matyjek (Instytut Żywności i Żywienia), Joanna Gajda (NIZP PZH), dr Jacek Postupolski ( NIZP PZH), (Barbara Ratkovska (Główny Inspektorat Sanitarny),  Marcin Tomasik (Kancelaria Prawnicza SALANS), Dominik Lisiewski (DNV Poland Sp. z o.o.).

Więcej informacji na www.pfpz.pl
W przypadku pytań proszę o kontakt: Monika Jonczak, Dyrektor ds. Marketingu tel.: 22 830 70 55, e-mail: m.jonczak@pfpz.pl


Bieżące wydanie czasopisma

Mistrz Branży na Gwiazdkę, czyli czekolada mistrzów, ferment w cukiernictwie i siła fińskiego piekarstwa. Sprawdź receptury mistrzów z całego świata na świąteczne wypieki i desery z czekoladą. Stwórz własną tabliczkę "bean to bar", spróbuj trufli z kiszoną dynią, upiecz chleb korzenny i skosztuj fińskiego chleba...

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji