...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Antonio Bachour z tytułem najlepszego cukiernika w The Best Chef Awards

20. września w Madrycie odbyła się gala The Best Chef Awards. Tytuł The Best Pastry Chef powędrował do Antonio Bachoura już po raz drugi - cukiernik zdobył go po raz pierwszy w 2018 roku.

Ranking The Best Chef Awards powstał w 2017 roku. Nagrody po raz pierwszy przyznano w Warszawie, potem w Mediolanie i w Barcelonie. Ich przyznawanie przerwała pandemia. Jest polski akcent w tym przedsięwzięciu - ranking został stworzony przez polską neurobiolog Joannę Ślusarczyk i włoskiego szefa kuchni Cristiana Gadau. Oboje są także twórcami takich inicjatyw jak Food Meets Science czy Area Talks. The Best Chef prezentuje najlepszych graczy w świecie gastronomii i najciekawszych przedstawicieli młodego pokolenia, celem projektu jest jednoczenie miłośników kuchni, tworzenie platformy wiedzy i wymiany doświadczeń. Co roku pod koniec kwietnia jest ogłaszana lista 200 nominowanych do rankingu, w tym 100 “świeżych twarzy”. Profesjonaliści wybierają finałową 100, później odbywa się głosowanie.

 


Tytuł cukierniczy jest nagrodą specjalną tego rankingu. W tym roku zdobył go Antonio Bachour z USA, który szkolił się m.in. w L’Ecole Valrhona, był wielkokrotnie nagradzany na arenie międzynarodowej i wyróżniany w publikacjach cukierniczych. Bachour ma na koncie 4 opublikowane książki kulinarne (i pracuje nad kolejną) oraz otwarcie swojego flagowego sklepu, wprowadził też trzy nowe koncepty gastronomiczne w Meksyku: restaurację libańską Habibi, cukiernię Bachour Café oraz Bachour Bistro z całodzienną ofertą lunchową i wieczornym fine diningiem. Uczy cukiernictwa na całym świecie.

 


źródło >>> KLIK!

zdjęcie >>> The Best Chef

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji