...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Antonio Bachour z tytułem najlepszego cukiernika w The Best Chef Awards

20. września w Madrycie odbyła się gala The Best Chef Awards. Tytuł The Best Pastry Chef powędrował do Antonio Bachoura już po raz drugi - cukiernik zdobył go po raz pierwszy w 2018 roku.

Ranking The Best Chef Awards powstał w 2017 roku. Nagrody po raz pierwszy przyznano w Warszawie, potem w Mediolanie i w Barcelonie. Ich przyznawanie przerwała pandemia. Jest polski akcent w tym przedsięwzięciu - ranking został stworzony przez polską neurobiolog Joannę Ślusarczyk i włoskiego szefa kuchni Cristiana Gadau. Oboje są także twórcami takich inicjatyw jak Food Meets Science czy Area Talks. The Best Chef prezentuje najlepszych graczy w świecie gastronomii i najciekawszych przedstawicieli młodego pokolenia, celem projektu jest jednoczenie miłośników kuchni, tworzenie platformy wiedzy i wymiany doświadczeń. Co roku pod koniec kwietnia jest ogłaszana lista 200 nominowanych do rankingu, w tym 100 “świeżych twarzy”. Profesjonaliści wybierają finałową 100, później odbywa się głosowanie.

 


Tytuł cukierniczy jest nagrodą specjalną tego rankingu. W tym roku zdobył go Antonio Bachour z USA, który szkolił się m.in. w L’Ecole Valrhona, był wielkokrotnie nagradzany na arenie międzynarodowej i wyróżniany w publikacjach cukierniczych. Bachour ma na koncie 4 opublikowane książki kulinarne (i pracuje nad kolejną) oraz otwarcie swojego flagowego sklepu, wprowadził też trzy nowe koncepty gastronomiczne w Meksyku: restaurację libańską Habibi, cukiernię Bachour Café oraz Bachour Bistro z całodzienną ofertą lunchową i wieczornym fine diningiem. Uczy cukiernictwa na całym świecie.

 


źródło >>> KLIK!

zdjęcie >>> The Best Chef

 

Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji