...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Archimagirus wyłonił najlepszych

II edycja prestiżowego konkursu dla branży kucharskiej i cukierniczej pozwoliła poznać nazwisko uczestnika Kulinarnego Pucharu Polski 2021 i była pierwszym eventem dla branży od czasu pandemii.

 Po długiej przerwie przedstawiciele branży znów się spotkali. Okazją do tego był konkurs Archimagirus Tradycja & Nowoczesność, który dla zwycięzcy stanowi przepustkę do Kulinarnego Pucharu Polski 2021. Nagrodą jest także zagraniczny staż w michelinowskiej restauracji. 3-5 września w Hotelu Zamek Gniew w Gniewie do rywalizacji stanęło 8 drużyn składających się z trzech uczestników, wśród których byli szefowie kuchni i cukiernicy. Ich zadanie polegało na wydaniu 20 porcji przystawki, dania głównego i deseru.

Na najwyższym miejscu na podium stanęła drużyna Tomasz Ziółkowski (szef), w której deserem zajął się Oskar Wiewiórski. Składało się na niego wiele elementów, w tym: ciastko – biszkopt joconde, pralina pistacjowa, konfitura z czarnej porzeczki, cremeux pistacjowe, polewa czekoladowa. Do tego: sorbet z owoców leśnych, pączek kukurydziany z czekoladowym ganache’em i porzeczką, żel z porzeczki czerwonej oraz sos z czarnej porzeczki i pistacjowy makaronik.

 

 

Najwyżej spośród wszystkich deserów została oceniona praca Wojciecha Rzepeckiego, którego drużyna zajęła 3. miejsce. Jego deser prezentował się następująco: sablé migdałowe z marcepanem, mus biała czekolada z wanilią i tonką, żelka jabłkowa z żubrówką, sorbet kwaśne jabłko z trawą żubrową i cytryną, sos z gaszonego karmelu z jagermaisterem i kolorowym młotkowanym pieprzem oraz chips z jabłka, aksamitka i złoto.

 


WYNIKI


[img]19187 


I miejsce: Tomasz Ziółkowski (szef), Oliwer Kowalczyk, Oskar Wiewiórski

II miejsce: Radosław Gierłatowski (szef), Aleksandra Płocharczyk, Mateusz Janusz

III miejsce: Andrzej Gołąbek (szef), Krzysztof Lisiak, Wojciech Rzepecki

Bieżące wydanie czasopisma

Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży. Niebieski chleb, czarna beza, czekoladowa anatomia i desery ze szczawiem - to tylko niektóre smaczki, które znajdziecie na łamach jesiennego wydania.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji