...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Archimagirus wyłonił najlepszych

II edycja prestiżowego konkursu dla branży kucharskiej i cukierniczej pozwoliła poznać nazwisko uczestnika Kulinarnego Pucharu Polski 2021 i była pierwszym eventem dla branży od czasu pandemii.

 Po długiej przerwie przedstawiciele branży znów się spotkali. Okazją do tego był konkurs Archimagirus Tradycja & Nowoczesność, który dla zwycięzcy stanowi przepustkę do Kulinarnego Pucharu Polski 2021. Nagrodą jest także zagraniczny staż w michelinowskiej restauracji. 3-5 września w Hotelu Zamek Gniew w Gniewie do rywalizacji stanęło 8 drużyn składających się z trzech uczestników, wśród których byli szefowie kuchni i cukiernicy. Ich zadanie polegało na wydaniu 20 porcji przystawki, dania głównego i deseru.

Na najwyższym miejscu na podium stanęła drużyna Tomasz Ziółkowski (szef), w której deserem zajął się Oskar Wiewiórski. Składało się na niego wiele elementów, w tym: ciastko – biszkopt joconde, pralina pistacjowa, konfitura z czarnej porzeczki, cremeux pistacjowe, polewa czekoladowa. Do tego: sorbet z owoców leśnych, pączek kukurydziany z czekoladowym ganache’em i porzeczką, żel z porzeczki czerwonej oraz sos z czarnej porzeczki i pistacjowy makaronik.

 

 

Najwyżej spośród wszystkich deserów została oceniona praca Wojciecha Rzepeckiego, którego drużyna zajęła 3. miejsce. Jego deser prezentował się następująco: sablé migdałowe z marcepanem, mus biała czekolada z wanilią i tonką, żelka jabłkowa z żubrówką, sorbet kwaśne jabłko z trawą żubrową i cytryną, sos z gaszonego karmelu z jagermaisterem i kolorowym młotkowanym pieprzem oraz chips z jabłka, aksamitka i złoto.

 


WYNIKI


[img]19187 


I miejsce: Tomasz Ziółkowski (szef), Oliwer Kowalczyk, Oskar Wiewiórski

II miejsce: Radosław Gierłatowski (szef), Aleksandra Płocharczyk, Mateusz Janusz

III miejsce: Andrzej Gołąbek (szef), Krzysztof Lisiak, Wojciech Rzepecki

Bieżące wydanie czasopisma

Co zawiera najdroższy chleb świata? Na czym polega fenomen prapszenicy? Ile kosztuje otwarcie piekarni rzemieślniczej? Dlaczego warto zrezygnować ze sztucznych polepszaczy? Odkryjcie z nami magię piekarstwa na nowo!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji