...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Art-Evita, materiał promocyjny

Art-Evita Pracownia Tortów Artystycznych zaprasza na szkolenia!

Najbliższe szkolenie już 25 stycznia, kolejne 15.02 - torty weselne piętrowe

 

Serdecznie zapraszam 25 stycznia 2022 r.  na całodniowe praktyczne szkolenie dla średnio zaawansowanych z tworzenia wysokich tortów weselnych. Jeśli potrafisz wykonać pojedynczy tort, a drżysz na myśl o przyjęciu zamówienia na tort kilkupiętrowy, to moje szkolenie skierowane jest właśnie do Ciebie! Praca przebiega na prawdziwych przełożonych bitą śmietaną biszkoptach. Nie uczę zdobienia atrap!
Szkolę, jak prawidłowo torty weselne składać, tak by były stabilne i bez problemu wytrzymywały transport nawet na znaczne odległości. Po szkoleniu udostępniam moje sprawdzone receptury na zwarty biszkopt oraz dobry tynk - to tak z podstawy. Prezentuję nowoczesne sposoby zdobienia głównie kremem, który w ostatnich latach staje się coraz bardziej popularny, ale też modne struktury na masie cukrowej, czekoladzie, ozdoby z izomaltu, papieru waflowego, i innych materiałów wykorzystywanych w nowoczesnym cukiernictwie.
Tłumaczę i prezetnuję, jak idealnie wykonać naked cake oraz semi naked cake. Podczas szkolenia kursanci wykonują wspólnie (w zależności od liczebności grupy) 1 lub 2 wysokie torty weselne. W czasie pracy omawiamy problemy, które mogą pojawić się w trakcie tworzenia tortów weselnych - jak z nimi radzić. Służę całą swoją wiedzą, pokazuję, uczę i odpowiadam na setki pytań. Zapewniam słodki poczęstunek, napoje, kawy, herbaty oraz 2-daniowy obiad i kolację. Podpowiadam, gdzie warto zatrzymać się na sprawdzony, niedrogi nocleg. Każda osoba otrzymuje certyfiakt.

Kontakt: 502 588 221, kontakt@art-evita.pl

 

 

https://www.facebook.com/ArtEvita.TortyBialystok.Sokolka/about/?ref=page_internal

 

https://www.art-evita.pl/

 

Kim jestem

Pasjonatką cukiernictwa i nowoczesnego sugarcraftingu. Właścicielką pracowni cukiernictwa artystycznego znajdującej się ok 40 km od Białegostoku, zwolenniczką naturalnych produktów, które stosuję do produkcji tortów i innych wyrobów cukierniczych. Prowadzę jednoosobową pracownię. Kocham piec torty weselne, czuję się w tej tematyce jak ryba w wodzie. Od ponad 4 lat prowadzę szkolenia z wysokich tortów piętrowych.

Pasję do pieczenia odkryłam w sobie już w wieku lat kilkunastu, czyli całkiem wcześnie. Najpierw skupiałam się na ciastach, szukałam byle pretekstu, by wypróbować jakiś nowy przepis. W naszym rodzinnym domu nie było wówczas weekendu bez czegoś słodkiego do kawy. Kiedy założyłam własną rodzinę, oczywiste stało się, że torty urodzinowe dla synów muszą wychodzić spod moich rąk. I wówczas pojawił się problem, ponieważ nie wiedziałam, jak mam je udekorować, by nie wyglądały jak babcine placki. Działo się to w czasach, gdy w Polsce mało kto jeszcze słyszał o tortach w stylu angielskim. Któregoś dnia natknęłam się w internecie na zdjęcie tortu pokrytego czymś mi nieznanym i udekorowanego kwiatami, wtedy po prostu przepadłam. To był to! Masa cukrowa! Późniejsze lata wspominam jako okres ciężkiej, mozolnej pracy, zgłębiania wiedzy na ten temat i niekończących się prób z różnymi metodami zdobienia, kupowaniem ciągle to nowych, wg mnie niezbędnych narzędzi.

Następnym ważnym krokiem było otwarcie własnej pracowni. Wydarzyło się to mniej więcej w tym samym czasie, kiedy zrozumiałam, że największą frajdę daje mi praca nad tortami weselnymi. Rozmach, elegancja, wielkość dzieła i świadomość, że wykonuję coś dla szerszego grona dawały mi ogromną satysfakcję. Pierwsze torty weselne dekorowałam masą cukrową, to ona wówczas królowała, ale to się zmieniło, od kilku lat prym wiedzie krem.

Najtrudniejsze było dla mnie przejście z jednego stylu zdobienia w drugi. Masa cukrowa potrafi bowiem ukryć pewne niedoskonałości, natomiast tort wykończony kremem musi być nieskazitelny. Zaczęły pojawiać się problemy. Ja, kobieta z „jakimś” stażem, zaczęłam bardzo przeżywać każdy tort weselny! Zrozumiałam, że muszę coś z tym zrobić, żeby frajda i pasja nadal trwały, żebym mogła ze spokojną głową pracować, a następnie bezpiecznie dostarczać na sale weselne moje dzieła.

W międzyczasie obserwowałam, co dzieje się na internetowych grupach skupiających osoby tak jak ja zakręcone na punkcie tortów. Okazało się, że niektórzy mają jeszcze większe problemy. Zmobilizowałam się więc i zaczęłam analizować, co i w jakim przypadku powoduje, że nasza praca nie wychodzi tak, jakbyśmy tego oczekiwali. Wtedy też opracowałam własny tortowy dekalog. Zaczęłam go skrupulatnie przestrzegać, co dało mi spokój i pewność!

Postanowiłam też, że zacznę dzielić się swoją wiedzą z innymi, organizując szkolenia.

Z tortów wysokich, stricte weselnych, zaczęłam szkolić jako pierwsza w Polsce. Postrzegam moje szkolenia jako coś bardzo zobowiązującego. Wiem, że na moim kursie cukiernicy muszą otrzymać solidne podstawy do tworzenia nowoczesnych „kolosów”. Zdaję sobie bowiem sprawę, że klapa przed kilkorgiem znajomych to nie to samo co porażka przed 150, 200, 250-osobowym czy jeszcze większym gronem gości! I takie podstawy otrzymują! Na szkoleniach uczę najnowocześniejszych metod zdobienia kremem, masą cukrową, czekoladą, izomaltem, papierem jadalnym. Pokazuję, jak w bardzo prosty i tani sposób stworzyć dekoracje, by zaoszczędzić na produktach w obecnych trudnych czasach. Udostępniam własne, sprawdzone receptury m.in. na biszkopty i kremy. Pomagam, tłumaczę, wyjaśniam. Staram się stworzyć miłą, luźną atmosferę, by praca przebiegała jak w gronie najlepszych znajomych.

Zapraszam w moje skromne progi każdego cukiernika i pasjonata cukiernictwa, który ma problemy z tworzeniem wysokich, piętrowych tortów. Nauczę, jak sobie z nimi poradzić, by praca była przyjemna i satysfakcjonująca.


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji