...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Targi Hert - 8-10.04.2014 

Zapraszamy wszystkich piekarzy i cukierników na ósmą edycję Targów Hert. Zaprezentujemy naszą ofertę wybranych urządzeń i maszyn a także akcesoriów oraz ofertę innych firm oferujących usługi i produkty niezbędne bądź wspierające prowadzenie biznesu jakim jest piekarstwo i cukiernictwo (np. surowce, dodatki piekarsko-cukiernicze)

Warto nas odwiedzić aby poznać nasze koncepty, które powstały w odpowiedzi na obecnie panujące na rynku piekarsko-ciastkarskim trendy.

Koncept świeżych wypieków w punkcie sprzedaży powiązany z systemami zimna w procesie długiej fermentacji. My wiemy jak… wdrożyć koncepcję odpieków dopiero w sklepie. My wiemy jak… prowadzić produkt tak, aby wypiek nastąpił dopiero w sklepie i przez to przyciągał świeżością, wyjątkowym smakiem, aromatem i jakością. Świeże, pachnące, gorące – przez cały czas, w każdym momencie, w godzinach pracy / otwarcia sklepu … Od formowania, przez chłodzenie lub zamrażanie po wypiek w punkcie sprzedaży.
Zaprezentowane zostanie szerokie spektrum piecyków do odpieku pieczywa i żywności „Food To Go” : konwekcyjnych Bake Off,  półkowych Friedrich i Laguna (Kolb) oraz Atollspeed.

Koncept krojenie na sklepach podpowiada jak bochenek chleba sprzedać drożej niż jest sprzedawany dotychczas. Polega na sprzedaży chleba gatunkowego na wagę, krojonego i sprzedawanego na kromki.

Koncept Hert czyli poprawa jakości chleba formowego i optymalizacja kosztów natłuszczania blach i form w piekarniach odpowiada na pytania jak zaoszczędzić, jak poprawić efektywność pracy i jak poprawić jakość produktu dzięki właściwej gospodarce i zarządzaniu olejami i emulsjami.
Koncept HERT Sklepy przygotowują całkowicie świeże, innowacyjne pomysły oraz sprawdzone rozwiązania jak i jaki prezentować towar (w tym żywność Food to Go, kanapki) aby zyski piekarni i cukierni były jak największe. Będą one przedstawione w czterech, przykładowych aranżacjach sklepów.

Prawie wszystkie pokazy produkcji piekarniczej i cukierniczej (oprócz Czystoziarnistego) przeprowadzone zostaną z wykorzystaniem technologii produkcji "przez zimno". Zapraszamy do naszej rozbudowanej do  około 350 mkw piekarni i cukierni pokazowej.

Na miejscu będą specjaliści od krojenia i pakowania a przykładowe urządzenia o średnich i wyższych wydajnościach to zestaw krajalnica Selectra 30 + urządzenie pakujące EC 101 h (GHD Hartmann) oraz maszyna pakująca Smart firmy Ilapak. Do krojenia i nacinania bułek polecamy urządzenie BBS VE (Krumbein). Zaprezentujemy również urządzenia do krojenia i pakowania o mniejszych wydajnościach, przeznaczone do krojenia i pakowania bezpośrednio w punkcie sprzedaży.

Dział Sweet&Clean będzie dekorował, dozował, nadziewał i kroił (Bakon, Edhard, Unifiller, Krumbein). Będzie odbywała się produkcja pączków (linie do bułek Selecta/Formprofi, smażalniki WP Riehle, nadziewarka Edhard, pomadziarki, czekoladziarki NBS Schumann i Bakon) oraz wypiekał mufinki, babki piaskowe, babeczki - tartletki i inne słodkości oraz słone przekąski (wałkowarki Rollmatic).

Można będzie wysłuchać wykładów m. in. prof. H. Mruka. Tradycyjnie już można będzie skorzystać z promocji "Wiosna w magazynach", podczas której obniżamy ceny maszyn używanych do żenująco niskich poziomów a także z promocji na 20-lecie firmy Hert 20% na zakupy i zamówienia akcesoriów > 1000 PLN netto.


Najciekawsze urządzenia prezentowane na Targach Hert:
dzielarka Parta U2 – najlepsza, najpopularniejsza, najtrwalsza na świecie. Promocja: Najbardzie pożądana! - wymieniamy stare dzielarki na nowe.  Kilka ciekawostek:
- Obecnie pracuje 3140 szt. Part U na całym świecie, od Spitsbergenu do Kapsztadu, w samej Moskwie ponad 100;
- Żywotność Party-U zależy od utrzymania – nierzadko są jeszcze urządzenia  pracujące na co dzień od 1987 roku!
- 3000 – ą Partę U kupiła  Piekarnia Ottendorfer w Niemczech http://www.muehlenbaecker.de/

• Nowość: Maszyna do inkrustacji KN550 Rheon - umożliwia połączenie różnych smaków w jednym wyrobie za pomocą jednej maszyny. Dzięki temu łatwo a właściwie nieograniczenie uzyskujemy różnorodność produktów i rozszerzenie asortymentu pieczywa, wyrobów cukierniczych, słodyczy i słonych przekąsek. Doświadczenie firmy Rheon sięga 1963 roku.
• Nowość: Elf 400 (Unifiller) – urządzenie do dozowania, nalewania i nadziewania mas cukierniczych takich jak ciasto biszkoptowo tłuszczowe, kremy, nadzienia owocowe z cząstkami do 19 mm, marmolady, masy czekoladowe i wiele innych. Należy podkreślić, iż jest to wyjątkowo ekonomiczne rozwiązanie. Zostało stworzone z myślą o cukierniach o mniejszych możliwościach inwestycyjnych ale równocześnie posiada szerokie możliwości dzięki szerokiemu zasobowi dodatkowych akcesoriów, końcówek dozujących i dysz ręcznych.
• Nowość: Piec Atollspeed – piec hybrydowy. Połączenie 5 urządzeń odpiekających w jednym piecu. Idealny do punktów sprzedaży pieczywa, snack-ów, kanapek, cukierniczo-kawowych i gastronomicznych o szybkiej rotacji klienta. Podgrzenie kanapki – tylko 30 sekund.
• Nowość: Ubijaczka KODIAK RN30 – najnowsze „dziecko” znanego na całym świecie duńskiego producenta ubijaczek A/A WODSCHOW & Co. Producent ten może pochwalić się ponad 100 letnią tradycją i doświadczeniem. Promowana ubijaczka powstała na bazie konsultacji z grupą wybranych cukierników z 25 krajów, gdzie Bear ma swoje przedstawicielstwa. To maszyna stworzona na miarę potrzeb i wg sugestii jej potencjalnych użytkowników.
Piec półkowy Fridrich o nietypowym designie retro  posiada sterowanie manualne, cztery półki oraz komorę gazowniczą. Na ten atrakcyjny piec ustaliliśmy wyjątkową, bardzo niską cenę. Polecamy!
- Zestaw krajalnica Selectra 30 + urządzenie pakujące EC 101 h (GHD Hartmann) -  dedykowany dla zakładów pakujących 4-6 tys. szt. chleba/dzień. Zestaw stworzony przy współpracy Hert na potrzeby polskich piekarni przez niemieckiego, uznanego za najlepszego na świecie producenta tego typu maszyn. Taniej niż myślisz!
Smart Ilapak – Maszyna pakująca najbardziej ekonomiczna choć wciąż wysoce zaawansowana technologicznie.
(szczegółowy program na www.hert.pl).

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji