Axon Food – wyłączny dystrybutor hiszpańskiego producenta Norte Eurocao w Polsce. Od ponad 40 lat Norte Eurocao z sukcesem kreuje i inspiruje, wspierając branżę cukierniczą, piekarską i lodziarską swoim doświadczeniem, pomysłami i innowacyjnymi produktami.
W ofercie szeroka gama kremów – w tym mistrzowski krem pistacjowy Vela Pistachio, najwyższej klasy czekolady, polewy premium, atrakcyjne dodatki i oryginalne dekoracje. Zapraszamy do współpracy!
Vela Pistachio – krem pistacjowy
Cechy:
• wysoka zawartość pistacji premium – 15%
• naturalny kolor
• aksamitna i smarowna konsystencja
• odporny na zamrażanie
Zalety:
• intensywny smak
• produkt gotowy do użycia
• idealnie łączy się z tłuszczami i śmietanami
• szeroki wachlarz zastosowania w produkcji cukierniczej
Zastosowanie:
• nadzienie do croissantów, pączków, wyrobów z ciasta parzonego i półfrancuskiego
• dodatek smakowy do kremów, musów, mas serowych i ganache
• do dekoracji tortów i ciast deserowych
• inserty do monoporcji
• polewa miękka
Linia kremów Vela oferuje różnorodność smaków:
• Vela Bianca – krem biała czekolada i orzech laskowy
• Vela Gold – krem karmelowym
• Vela Milk Chocolade – krem mleczna czekolada
• Vela White Chocolate
Sacher – polewa miękka premium
Cechy:
• nadaje wyrobom cukierniczym elegancki wygląd i wysublimowany smak
• szerokie spektrum zastosowania
• miękka, idealna do oblewania i przekładania ciast
Zalety:
• idealna jako powłoka i wypełnienie
• elastyczna struktura i czyste cięcie
• łatwa w użyciu
• doskonale łączy się z tłuszczami
• elastyczna struktura i czyste cięcie
• łatwa w użyciu, upłynnić poprzez podgrzanie w mikrofali
lub kąpieli wodnej do 45°C
• po ubiciu doskonale nadaje się do szprycowania rozetek na wyrobach cukierniczych, jako dekoracja
• bardzo dobrze łączy się z tłuszczami (masłem lub margaryną) w proporcji 70/30, ubijana na wysokich obrotach daje krem tłuszczowy, który może być wzmocniony alkoholami lub aromatami do przekładania ciast
Zastosowanie:
• do dekoracji tortów, ciast, drożdżówek, tart i tartaletek, ptysi, eklerów, monoporcji, deserów
• do oblewania owoców
Linia polew miękkich premium Sacher oferuje różnorodne smaki:
• Sacher Bianca
• Sacher Carmel
• Sacher Milk
• Sacher Suprem, zawartość kakao: 17,5%
Springel – żele
Cechy:
• błyszczące glazury nadające oblewanym wyrobom cukierniczym lustrzane wykończenie
• szerokie spektrum zastosowania
• gotowe do użycia
Zalety:
• do horyzontalnego wykończenia, zastosowane bezpośrednio z opakowania
• do powlekania całego produktu, wcześniej podgrzanego do 35-40°C
• odporne na zamrażanie i odmrażanie
• łatwe w przygotowaniu
• możliwość powtórnego zastosowania po zastygnięciu
• elastyczne – nie pękają podczas krojenia
• zapewniają świecącą, lustrzaną dekorację wyrobów cukierniczych
Springel Neutral
• sprawdza się przy pokazaniu cech wyrobu gotowego: faktury, tekstury, koloru
• po zastygnięciu umożliwia nanoszenie na powierzchnie kolejnych dekoracji, w tym napisów z czekolady lub polewy
Zastosowanie:
• do dekoracji tortów, ciast, drożdżówek, tart i tartaletek, ptysi, eklerów, monoporcji, deserów
• do oblewania owoców
Linia żeli Springel oferuje różnorodne smaki:
• malinowy
• czekoladowy
• truskawkowy
• karmelowy
• neutral
Springel Spray żel do żelownic
Neutralny, nabłyszczający żel do żelownic. Neutralny, nabłyszczający żel do żelownic – w funkcjonalnym opakowaniu ułatwiającym zastosowanie produktu.
Gelium Multipurpose
Wielozadaniowy żel stworzony do bardzo szerokiego zastosowania: na zimno, na gorąco i w sprayu. Pozwala na dodatek nawet do 100% wody lub soku owocowego, niezwykle podnosząc wydajność.
Zafiro – polewa premium
Wysokiej jakości surogat, który nie wymaga temperowania. Wyróżnia się smakiem i doskonałą kruchością. Rozpływa się w ustach, stanowiąc alternatywę dla czekolady. Idealny do oblewania i dekoracji wyrobów cukierniczych.
Linia polew premium Zafiro oferuje różnorodne smaki:
• Zafiro Bitter – zawartość kakao: 23%
• Zafiro Cacao – zawartość kakao: 17%
• Zafiro Milk – zawartość kakao: 5%
• Zafiro Pink – o smaku truskawkowym
• Zafiro White
• Zafiro Gold – o smaku karmelowym •