...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Babeczka z perłą

autor: Sebastian Szmyd – mistrz cukiernictwa, odznaczony przez Związek Rzemiosła Polskiego Honorową Odznaką Rzemiosła

W Polsce piernik pojawił się w połowie XVIII wieku i był, podobnie jak w innych krajach, symbolem dobrobytu i wysokiego statusu społecznego. Dziś piernik lub pierniczki kojarzą się ze Świętami Bożego Narodzenia. Nazwa piernik wywodzi się od staropolskiego słowa "pierny", czyli pieprzny.

RECEPTURA

Ciasto piernikowe
500 g Fiorfiore Completo Cacao
190 g Premium Frit
190 g wody
5 g przyprawy do piernika

Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach przez 5 minut, przelać do formy i wypiec w 180°C.

Krem czekoladowy
150 g śmietanki 36%
350 g Ariba Fondente Dischi 60%
200 g Decor Up
300 g śmietanki 36%
50 g pasty tiramisu

Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietanie (150 g), dodać pastę tiramisu i połączyć z ubitą śmietanką i kremem Decor Up. Nałożyć na babeczki za pomocą karbowanej końcówki.




Trufla imbirowa
200 g śmietanki 30%
7 g sproszkowanego imbiru
400 g Ariba Bianco Diamante
30 g masła kakaowego
20 g syropu glukozowego
20 g Melanga Cream

Śmietankę zagotować, zaparzyć w niej imbir. Do gotowego naparu dodać białą czekoladę, masło kakaowe i syrop glukozowy, po rozpuszczeniu dodać miękką margarynę z dodatkiem masła. Całość zblendować, uformować kulki. Po schłodzeniu oblać czekoladą Ariba i obtoczyć posypką Ariba Scagliette Fondenti. Gotową truflę ułożyć na krem czekoladowy i posypać posypką Ariba Vermicelli Fondenti.

 

Sebastian Szmyd – mistrz cukiernictwa, odznaczony przez Związek Rzemiosła Polskiego Honorową Odznaką Rzemiosła. Główny technolog i wykładowca w Centrum Kreacji Master Martini. Trener Reprezentacji Polski w Mistrzostwach Świata w Mediolanie 2015 r. oraz zbliżających się Mistrzostwach w Rimini Coppa del Mondo 2018 r. Wielokrotnie uczestniczył w konkursach i mistrzostwach na terenie Polski i poza granicami kraju. Laureat wielu nagród na mistrzostwach Polski oraz Mistrzostwach Świata w Barcelonie w 1998 i Brnie 1999 roku. Juror różnego rodzaju mistrzostw i konkursów.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji