...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

Babka kokosowo-cytrynowa

Autor: Irena Białous, IG: @moje_misz_masz

SKŁADNIKI
Jaja (w temp. pokojowej) 5 szt.
Masło 200 g
ksylitol (lub cukier) 120 g 
Mąka pszenna 350 g
Proszek do pieczenia 8 g
Wiórki kokosowe 20 g
Olej 10 g
Spirytus 25 ml
Sok i skórka z 1 cytryny
Szczypta soli

Lukier
Cukier puder 180 g
Sok z cytryny 1 łyżka


Sposób przygotowania
Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Masło utrzyj z ksylitolem na puszystą masę. Dodaj olej i spirytus. Dodawaj po jednym żółtku, cały czas miksując.

Wlej sok z cytryny i dodaj skórkę cytrynową. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy. Na końcu delikatnie wmieszaj ubite białka.

Przełóż ciasto do natłuszczonej formy i piecz w 175°C przez około 60 minut (do suchego patyczka).

Po ostudzeniu polać lukrem i udekoruj, np. jadalnymi kwiatami lub prażonym kokosem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji