...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Receptury gości, materiał promocyjny

Babka korzenna z orzechami i migdałami

autor: Marcin Ignaszak – zastępca kierownika produkcji w dziale dekoratorni w Cukierni Sowa

RECEPTURA

Składniki
150 g cukru kryształu
125 g miodu
125 g masła
125 ml mleka
50 g powideł
100 g orzechów włoskich
100 g migdałów
170 g mąki pszennej
7 g sody oczyszczonej
8 g przyprawy piernikowej
3 jajka


Cukier, miód, mleko, masło i powidła, podgrzewając w garnku, mieszać i doprowadzić do zagotowania. Odstawić do wystudzenia. Mąkę przesiać. Białka oddzielić od żółtek.
Wystudzoną masę miodowo-śliwkową przełożyć do większego naczynia, dodać orzechy, migdały, mąkę, sodę oczyszczoną, przyprawę korzenną – wymieszać do połączenia. Stopniowo dodawać żółtka, krótko mieszając. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą.
Tak przygotowane ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Piec w temperaturze 170oC przez około 60 minut.

 

 

Marcin Ignaszak – zastępca kierownika produkcji w dziale dekoratorni w Cukierni Sowa. W zawodzie cukiernika od 25 lat. Laureat wielu konkursów cukierniczych, uczestnik szkoleń, m.in. w znanej szkole Lenôtre pod Paryżem.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Receptury gości

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji