...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Pfahnl Polska, materiał promocyjny

Babka piaskowa czekoladowa i jasna

autorzy: Ryszard Stojanowski oraz Marcin Jasiński z firmy Pfahl Polska

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć baby.

Pyszna babka piaskowa, puszysta i delikatna, długo zachowuje świeżość.

Receptura

Składniki
1,000 kg Babka piaskowa czekoladowa Art.PL00332225 lub Babka piaskowa jasna PL00331225
0,400 kg oleju roślinnego
0,400 kg jaj
0,150 kg wody
----------------------
Razem: 1,950 kg ciasta



 

Sposób przygotowania
Na wolnych obrotach czas mieszania około 3 minut.
Temperatura wypieku: 190°C.
Czas wypieku: ok. 40 min, w zależności od formy wypiekowej.

Można ozdobić cukrem pudrem, polewą czekoladową, orzechami lub według własnego pomysłu.

Z receptury podstawowej jest możliwość przygotowania różnych wariacji babkowych – forma babki, spodów pod ciasta z kremami i bitą śmietana. Kolejną propozycją jest dodanie 15% owoców i zrobić keks z babki jasnej, można dodać kawę lub kakao.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Pfahnl Polska Sp. z o.o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji