...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS w Suchej Beskidzkiej, materiał promocyjny

Babka piaskowa z wiśniami z rumu

autor:Patryk Wrzodek z klasy III o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z ZS im.Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Receptura

Składniki
15 dkg mąki pszennej
10 dkg mąki ziemniaczanej
12 dkg cukru pudru
12 dkg margaryny
3 jaja
250 ml mleka
1 paczka proszku do pieczenia
1 paczka cukru waniliowego
10 dkg wiśni z rumu

 

Sposób przygotowania
Margaryne utrzeć na śmietane, dodać cukier puder, żółtka i razem wymieszać. Dodać do tego mąke pszenną i ziemniaczaną, mleko i ponownie wymieszać. Ciasto powinno być dosyć rzadkie. Dodać do tego cały proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Ubić piane z białek a następnie dodać do masy i wszystko razem wymieszać. Na końcu dodać wiśnie z rumu i delikatnie wymieszać z masą. Tak przygotowaną mase wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w gorącym piekarniku przez około 40-50 minut.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji