Jaka jest faktyczna skala strat i marnowania żywności i surowców w piekarniach i cukierniach w Polsce? Jak piekarnie i cukiernie radzą sobie z tym wyzwaniem na co dzień? Wypowiedz się! Już dziś wypełnij anonimową ankietę dla branży piekarsko-cukierniczej.
Podobne artykuły
Andrzej Gantner: prognoza dla polskiego przemysłu spożywczegoOpakowanie w pigułceKonferencja: Dobra żywność - tradycja, jakość, perspektywyInternetowa ankieta jest prowadzona w ramach projektu „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”*. Celem badań jest oszacowanie poziomu strat i marnotrawstwa żywności w Polsce. Jest to pierwsze tego typu przedsięwzięcie o charakterze pilotażowym.
Zapoznaj się z instrukcją wypełnienia ankiety i WYPEŁNIJ ANKIETĘ TUTAJ
WARTO WIEDZIEĆ. Uzyskane w badaniu wyniki mają kluczowe znaczenie dla dalszych działań, dając podstawę do opracowania strategii ograniczania strat i marnotrawstwa żywności.
*Projekt jest realizowany przez Instytut Ochrony Środowiska – Państwowy Instytut Badawczy oraz konsorcjum, w skład którego wchodzi także Federacja Polskich Banków Żywności (lider), Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa oraz Polskie Towarzystwo Technologów Żywności.