...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Bake against the machine - sztuczna inteligencja wkracza do cukiernictwa

Czyj przepis na deser będzie lepszy i bardziej nowatorski: wykreowany przez laureata konkursu cukierniczego czy wygenerowany w oparciu o nowe możliwości technologiczne, algorytmy sztucznej inteligencji i mechanizmy wyszukiwarek? Firma Mars Wrigley sprawdza to w projekcie Maltesers + AI.

Partnerem projektu jest Google Cloud. Wyzwanie polegało na stworzeniu inspirowanego Wielką Brytanią przepisu na ciasto, którego składnikiem będą słynne produkowane przez Mars Wrigley mleczno-czekoladowe kuleczki Maltesers. Ze strony Google’a tworzeniem przepisu zajęła się Sara Robinson, inżynier uczenia maszynowego. Konkurencyjny deser miał stworzyć Peter Sawkins, zwycięzca 11. edycji programu The Great British Bake Off w 2020 roku.

 


Inżynierowie Google Cloud stworzyli model uczenia maszynowego, by przeanalizować setki najlepszych brytyjskich przepisów na ciasta i ciastka oraz połączyć wyniki z danymi uzyskiwanymi z Google Search Trends. Maltesers AI Cake jest połączeniem ciasta i ciastka zawierającym zarówno całe, jak i posiekane Maltesers. Całości dopełnia maślany krem z dodatkiem marmite - słynnego brytyjskiego smarowidła z drożdży. Okazuje się, że wg Google Search Trends jednym z najczęściej pojawiających się w wyszukiwarce zapytań dotyczących smaków słodko-słonych było “czy marmite jest słodki czy pikantny?”.

Sawkins stworzył nostalgiczny deser bazujący na starym przepisie otrzymanym od matki - Maltesers Entremets z kruchą, chrupiącą bazą, czekoladowym musem i płynnym, karmelowym wnętrzem zawierającym mleko słodowe. U niego sekretnym składnikiem podkręcającym smak całości był sos sojowy.



Według Sary Robinson, dla której pieczenie stoi pomiędzy sztuką i nauką (z odrobiną magii) eksperymenty ze sztuczną inteligencją i jej narzędziami zostawiają duże pole dla kreatywności. Ludzka i “maszynowa” kreatywność najlepiej działają razem. Mars Wrigley zachęca do tworzenia nowych przepisów i dzielenia się nimi w mediach społecznościowych, z hasztagiem #bakeagainstthemachine. Kampania trwa do 26.04 i jest również okazją do wygrania nagród. Na stronie internetowej www.bakeagainstthemachine.co.uk można sprawdzić generator przepisów, odpowiadając na kilka pytań i uzyskując recepturę na deser idealny dla siebie. 

 

Źródło >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu. A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji