...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Martin Braun Sp.zo.o., materiał promocyjny

Barbados Sunrise

autor: Grados

Blat truskawkowy
- 300g BRAUN
- Bisquick Plus - 220g jajka
- 80g woda - 90g GRADOS
- Pasta Torrini truskawkowa

Składniki ubijamy na wysokich obrotach ok. 6 minut, wylewamy na blachę 60x40 i pieczemy w temp. 230 oC przez ok. 5 minut.

Truskawki w żelu
- 1500g GRADOS - Truskawki w żelu
- 100g woda
- 20g żelatyna

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać do rozpuszczenia i połączyć z Truskawkami w żelu Grados.

Ciasto pomarańczowe
- 1500g BRAUN
- ciasto Rozmaitości - 475g jaja
- 600g olej
- 160g woda
- 120g GRADOS
- Pasta Torrini pomarańczowa

Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach ok. 2-3 min. Wlać do blaszki wyłożonej papierem i piec w temperaturze 170-180 oC ok. 50-60 min. Po ostudzeniu ciasto przekroić na 2 blaty.

Mus pomarańczowy
- 500g śmietanka
- 75g woda

Do ubitej śmietanki dodać Alaskę wymieszaną z wodą i rumem.

Galaretka
- 1200g woda
- 350g cukier
- 45g BRAUN - żelatyna
- 250g Blue curacao

W 100g zimnej wody namoczyć żelatynę, resztę wody zagotować z cukrem a następnie dodać namoczoną żelatynę. Po ostudzeniu wlać do galaretki alkohol blue curacao.


Dodatkowo
- 1500g GRADOS - Multikrem pomarańczowy

 


Przygotowanie
Na blat truskawkowy wyłożyć Truskawki w żelu i przykryć blatem ciasta pomarańczowego. Rozsmarować Multikrem pomarańczowy i przykryć drugim blatem ciasta. Powierzchnie wyrównać musem pomarańczowym i odstawić do lodówki. Po schłodzeniu zalać galaretką.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji