...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Beskid Chocolate nagrodzony!

Polska czekolada rzemieślnicza po raz kolejny wyróżniona w międzynarodowym konkursie!

Manufaktura „Beskid Chocolate” znana miłośnikom czekolady dobrego gatunku została nagrodzona w międzynarodowym konkursie organizowanym przez „Academy of Chocolate”. Firma z Węgierskiej Górki otrzymała aż trzy medale za swoje czekolady. Nagrodzone tabliczki to: „Cuba Baracoa” (70 % kakao), otrzymała srebrny medal, „Costa Rica Nahua” (70% kakao), tej czekoladzie przyznano brązowy medal. Trzecia nagrodzona czekolada to „Philippines Kablon darkmilk Mango Ginger” 60%, czekolada mleczna z podwyższoną zawartością kakao z mango i imbirem. Ta otrzymała także medal brązowy.

„Academy of chocolate” organizacja, która powstała w 2005 roku w Londynie to niezależne ciało profesjonalistów, którego celem jest promowanie konsumpcji prawdziwej czekolady, czyli tej produkowanej z wysokiej jakości ziarna, z ograniczoną liczbą dodatków. Każdego roku nagradza ona producentów czekolady z całego świata. Wspomniane medale trafiły do prawdziwych profesjonalistów i pasjonatów produkcji wysokogatunkowej czekolady, bo taką jest firma „Beskid Chocolate”.

- Odwiedziliśmy razem każdy z krajów, skąd pochodzi użyte ziarno kakaowca – mówi Agnieszka Woźniak z „Beskid Chocolate”. I rzeczywiście. Razem z mężem Janem dotarli swego czasu do Kostaryki i właśnie tu zaczęła się ich przygoda z produkcją czekolady. Podpatrzyli na jakim sprzęcie pracują tamtejsi producenci, zamówili w Stanach Zjednoczonych swoje pierwsze melanżery i ruszyli z produkcją. Ziarno kakaowca przywieźli z Kostaryki, z plantacji La Iguana i właśnie z niego wyprodukowali swoje pierwsze tabliczki. Dlatego do tego kraju pozostał im duży sentyment. A nagrodzona w tym roku tabliczka gorzkiej czekolady „Costa Rica Nahua” z 70 % kakao, w sprzedaży od marca tego roku jest tabliczką sentymentalną, przywołująca wspomnienia z początków działania „Beskid Chocolate”. „Academy of Chocolate” doceniła jej walory nagradzając ją srebrnym medalem w organizowanym co roku konkursie.

 

 

Druga gorzka czekolada nagrodzona w tym roku brązowym medalem to „Cuba Baracoa”. Ona również właścicielom kojarzy się z ciepłymi wspomnieniami związanymi z pobytem na Kubie. - Dla nas Kuba to wspaniali ludzie i piękne plaże, spokój i serdeczność. Nasza tabliczka podobno pachnie liśćmi tytoniu, dla nas to bardzo charakterne i typowe – mówi „Mistrzowi Branży” Agnieszka Woźniak. 

I wreszcie trzecia nagrodzona przez „Academy of Chocolate” czekolada, to czekolada z gatunku czekolad mlecznych, ale z większą ilością kakao (60%) wzbogacona mango i imbirem o nazwie „Philippines Kablon darkmilk Mango Ginger”. Na Filipinach rośnie najsłodsze -  według współwłaścicielki „Beskid Chocolate” – mango, którego smak pamiętają nadal. I on był inspiracją, by połączyć go ze smakiem gorzkiej czekolady, dodatkowo  wzbogaconym ostrzejszą nutą, którą wnosi do produktu imbir. Firmie „Beskid Chocolate” gratulujemy, a smakoszy czekolady zachęcamy do spróbowania nagrodzonych tabliczek. 



Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji