...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Bezpłatne warsztaty piekarskie z mistrzem Wiesławem Kucią! Pierwsze szkolenie już we wrześniu 2019

Jak zwiększyć sprzedaż pieczywa rzemieślniczego? Urozmaicając asortyment w piekarni, a co za tym idzie – doskonaląc swoją technologię produkcji pieczywa. Jesienią rusza cykl bezpłatnych warsztatów, które poprowadzi mistrz piekarstwa Wiesław Kucia. Zapisz się już dziś!

Warsztaty są organizowane w ramach zadania „Promocja pieczywa najwyższej jakości z wykorzystaniem światowych trendów”, które realizuje Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego w Warszawie. Celem warsztatów jest prezentacja i nauka technologii produkcji pieczywa, jakie stosowane są w najlepszych zakładach piekarskich oraz cukierniczych świata. Jak podkreślają pomysłodawcy warsztatów, „to szansa na odkrycie nowych możliwości powiększenia produkcji pieczywa i sprzedaży w piekarni, jakie może przynieść zastosowanie innowacyjnych, światowych technologii produkcji pieczywa”.

Co, gdzie i kiedy?

Warsztaty poprowadzi Wiesław Kucia, wielokrotny uczestnik piekarskich mistrzostw świata oraz wicemistrz świata w piekarstwie z 2009 r. W planowanym cyklu szkoleń odbędzie się aż 6 dwudniowych spotkań w Lublinie, w profesjonalnie wyposażonej pracowni Szkoły Artystycznej Wiesława Kuci.

W programie szkoleń uczestnicy zapoznają się z technologią produkcji:

  • ciasta drożdżowego, ciasta klasycznego półcukierniczego,
  • chałki, kajzerki,
  • bagietki na zaczynie poolish, panettone, foccaci,
  • chleba na zakwasie pszennym, chleba pszennego bez dodatku drożdży prasowanych,
  • chleba czekoladowego, croissantów, brioszek.

Ponadto każdy uczestnik otrzyma materiały szkoleniowe „Technologia piekarstwa” w postaci zestawu płyt DVD oraz skryptu z recepturami. Warsztaty zakończą się uzyskaniem certyfikatu uczestnictwa.

Terminy warsztatów:
19-20.09.2019,
30.09-1.10.2019,
7-8.10.2019,
21-22.10.2019
28-29.10.2019
4-5.11.2019

Szkolenia odbędą się w małych 12-osobowych grupach: 6 piekarzy i 6 uczniów zawodu.

Kto może wziąć udział?

Do udziału zapraszamy po 2 osoby z firmy: piekarza oraz ucznia zawodu, z całej Polski. Uczestnictwo w warsztatach jest bezpłatne, zapewniamy obiady każdego dnia szkolenia, natomiast koszty dojazdu i pobyty uczestników w miejscu szkolenia nie są refundowane.

Zgłoszenia wraz z podaniem wybranego terminu warsztatów prosimy kierować na adres mailowy studio@kucia.com.pl

Projekt jest finansowany ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji