Jak zwiększyć sprzedaż pieczywa rzemieślniczego? Urozmaicając asortyment w piekarni, a co za tym idzie – doskonaląc swoją technologię produkcji pieczywa. Jesienią rusza cykl bezpłatnych warsztatów, które poprowadzi mistrz piekarstwa Wiesław Kucia. Zapisz się już dziś!
Podobne artykuły
Szkoła Artystyczna Wiesława Kuci – metamorfoza po 8 latach działalnościTradycyjne piekarstwo w najlepszym wydaniu„Podkręcanie” jakości mąki to naciąganie konsumentów?Warsztaty są organizowane w ramach zadania „Promocja pieczywa najwyższej jakości z wykorzystaniem światowych trendów”, które realizuje Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego w Warszawie. Celem warsztatów jest prezentacja i nauka technologii produkcji pieczywa, jakie stosowane są w najlepszych zakładach piekarskich oraz cukierniczych świata. Jak podkreślają pomysłodawcy warsztatów, „to szansa na odkrycie nowych możliwości powiększenia produkcji pieczywa i sprzedaży w piekarni, jakie może przynieść zastosowanie innowacyjnych, światowych technologii produkcji pieczywa”.
Co, gdzie i kiedy?
Warsztaty poprowadzi Wiesław Kucia, wielokrotny uczestnik piekarskich mistrzostw świata oraz wicemistrz świata w piekarstwie z 2009 r. W planowanym cyklu szkoleń odbędzie się aż 6 dwudniowych spotkań w Lublinie, w profesjonalnie wyposażonej pracowni Szkoły Artystycznej Wiesława Kuci.
W programie szkoleń uczestnicy zapoznają się z technologią produkcji:
- ciasta drożdżowego, ciasta klasycznego półcukierniczego,
- chałki, kajzerki,
- bagietki na zaczynie poolish, panettone, foccaci,
- chleba na zakwasie pszennym, chleba pszennego bez dodatku drożdży prasowanych,
- chleba czekoladowego, croissantów, brioszek.
Ponadto każdy uczestnik otrzyma materiały szkoleniowe „Technologia piekarstwa” w postaci zestawu płyt DVD oraz skryptu z recepturami. Warsztaty zakończą się uzyskaniem certyfikatu uczestnictwa.
Terminy warsztatów:
19-20.09.2019,
30.09-1.10.2019,
7-8.10.2019,
21-22.10.2019
28-29.10.2019
4-5.11.2019
Szkolenia odbędą się w małych 12-osobowych grupach: 6 piekarzy i 6 uczniów zawodu.
Kto może wziąć udział?
Do udziału zapraszamy po 2 osoby z firmy: piekarza oraz ucznia zawodu, z całej Polski. Uczestnictwo w warsztatach jest bezpłatne, zapewniamy obiady każdego dnia szkolenia, natomiast koszty dojazdu i pobyty uczestników w miejscu szkolenia nie są refundowane.
Zgłoszenia wraz z podaniem wybranego terminu warsztatów prosimy kierować na adres mailowy studio@kucia.com.pl
Projekt jest finansowany ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych