...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Borówka i mistrz - konkurs na najlepsze lody rozstrzygnięty!

Najlepsze, bo z polskiej borówki - lody o tym smaku walczyły w rankingu wśród rzemieślników w całej Polsce. Wśród 45 zgłoszonych lokali wygrała Lodziarnia pod Orzechem, tym samym wnosząc kolejny sukces w dorobek mistrza lodziarstwa, Tomasza Szypuły.

Konkurs zorganizowany przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw w ramach kampanii “Lato z borówkami” miał połączyć plantatorów i branże lodziarską. A także wyłonić najpyszniejsze lody borówkowe, których oficjalne święto obchodzimy w tą niedzielę (2 września). Do rywalizacji mogła przystąpić każda lodziarnia zgłoszona pod postem na facebookowym fanpagu >>> https://www.facebook.com/dzienpolskiejborowki. Głosowanie odbywało się od 1 lipca do 26 sierpnia i polegało na zbieraniu polubień pod konkretną lodziarnią. Konkurs wzbudził ogromne zaangażowanie - zebrano łącznie 83.657 głosów na 27 miast i 45 lodziarni. Głosem klientów zwyciężyła Lodziarnia Pod Orzechem z Baborowa, czyli lody mistrza Polski - Tomasza Szypuły. Drugie i trzecie miejsce należy do wrocławskich lodziarni - Krasnolód i Balduno Manufaktura.

 

 

Borówka w naszej rodzinnej lodziarni była obecna od kiedy pamiętam, czyli od 40 lat. Wielokrotnie będąc w Włoszech słyszałem, że najlepsi kupują owoce jagodowe w Polsce. Osobiście polecam borówkę infuzjowaną ziołami, lawendą, rozmarynem, lody śmietankowe z borówką, o smaku ciasteczka maślanego z borówkami. Łączyć ją można z innymi owocami, robić z borówek konfitury do lodów i deserów – mówi Mistrz Tomasz Szypuła.

 


Na czym polega sekret mistrzowskich lodów? Zdaniem wygranego to przede wszystkim dobry surowiec. Dlatego też borówka do Lodziarni pod Orzechem trafia prosto z lokalnej plantacji z Głubczyc. Następnie powstają z niej takie specjały jak sorbet borówkowy, lody - ciasteczko maślane z kruszonką i konfiturą z borówek oraz delikatny jogurt z konfiturą borówkową.

 

 

Choć konkurs zorganizowany z okazji Dnia Lodów Borówkowych się zakończył,  fascynacja Polaków lodami rzemieślniczymi trwa. Powstaje coraz więcej rzemieślniczych punktów, a klienci coraz bardziej potrafią docenić powstające tam specjały. 

Pierwsza dziesiątka najlepszych lodów borówkowych w Polsce:

 


  1. Baborów Lodziarnia Pod Orzechem 44.794 głosów #1, Miś 194 - 44.988 głosy. Zwycięstwo jako MIASTO i jako LODZIARNIA 

  2. Wrocław (KRASNOLÓD 35.581 głosów #2Roma 12, Balduno Manufaktura 2118 #3GAŁKA 2, N'Ice Cream 2) - 37.735 głosów

  3. Kraków (Argasinscy 589 głosów #4lody na Starowiślnej 14, KATANÈ 6, Lody Tradycyjne bracia Hodurek 7, Gelateria La Mia - 3, Good Lood 62 głosów #5Lody Si Gela 3, U Lodziarzy Zakątek 2, Lodowy Warsztat 2, Lody Si Gela 2) - 692 głosów

  4. Warszawa (Lodziarnia Ulica Baśniowa 2, Vegestacja 3, Lodziarnia Al Passo 47 (#6), Stolica Lodów Tradycyjnych 15) - 67 głosy

  5. Bydgoszcz (Kroczek Lody Naturalne Bydgoszcz #7) - 31 głosów

  6. Rypin (ŻUŻU #8) - 27 głosów

  7. Nowy Sącz (Lody Argasińscy) - 23 głosów

  8. Gorzów Wielkopolski (Górka & Kulka) - 21 głosów. 

  9. Katowice (Lodziarnia Dłucik 2, Lodowato 5) - 9 głosów

  10. Karpacz (Kawiarnia-Cukiernia SPOKOJNA) - 9 głosów

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji