Już dziś zapraszamy Czytelników do spotkania z naszą redakcją na targach Expo Sweet w Warszawie. 18-20 lutego będziemy obecni na stoisku nr 107. W dobrych nastrojach, z najnowszym wydaniem oraz pakietem powitalnym dla nowych prenumeratorów. Serdecznie zapraszamy!
Expo Sweet 2014 zapowiada się na bogato. W tym roku program targów będzie dosłownie obfitował w pokazy, prezentacje na wielu firmowych stoiskach z udziałem polskich i zagranicznych mistrzów cukiernictwa i lodziarstwa.
Przez wszystkie dni targów będzie można kupić prenumeratę czasopisma „Mistrz Branży” w atrakcyjnej cenie + bonus.Do każdej prenumeraty oferujemy dostęp do archiwalnych wydań w formie elektronicznej (pliki PDF) oraz niespodziankę od naszego partnera biznesowego – producenta profesjonalnej chemii czyszczącej marki Clinex.
Do zobaczenia w Warszawie!
WAŻNA INFORMACJA od organizatora! 13 lutego przestanie działać system pobierania bezpłatnych wejściówek dostępnych on-line i aktywowania zaproszeń. Zarejestruj się już teraz - TUTAJ
Osoby posiadające zaproszenia będą mogły zarejestrować się w recepcji targów.
start |
wydarzenia i pokazy 18 lutego 2014 |
stoisko |
|
10:00 |
10:00 |
Rozpoczęcie IV mistrzostw Polski Lodziarzy |
Forum Mistrzostw |
10:00 |
10.00 – 12:00 Pokaz: torty w czekoladzie plastycznej + torty z owocami Grados; Wojciech Laśkiewicz |
Grados (41) |
|
10:30 |
Produkcja lodów gałkowych, produkcja farszów piekarniczych oraz frużelin. |
Vegagastro (23) |
|
11:00 |
Pokaz produkcji lodów na maszynie główkowej w wykonaniu Elisy Volanti z Ice Team Group |
Sempre (22) |
|
11:00 |
Pokaz produkcji cukrowych koronek w wykonaniu technolog Anny Osadnik |
Dekor Pol (16) |
|
11:11 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
12:00 -14:00 |
12:00 |
Filippo Novelli, mistrz świata 2014 poprowadzi pokaz przygotowania lodowego sushi |
Arlekino (24) |
12:00 |
Pokaz rzeźbienia w lodzie w wykonaniu Macieja Pięty, zdobywcy I miejsca w rzeźbie lodowej podczas Coppa del Mondo della Gelateria |
Forum Mistrzostw |
|
12:00 |
Pokaz sugarcraftingu (styl angielski) w wykonaniu znakomitej artystki Anny Daraż. |
Modecor (18) |
|
12:12 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
13:00 |
13.00-14.00 - Dekoracje czekoladowe - czekolada plastyczna, surowce bez temperowania - prowadzący Robert Boboliński |
Bakels (11) |
|
13:00 |
13:00-15:00 cupcake z owocami Grados i kremami, dekoracje – Marcin Hruszka |
Grados (41) |
|
14:00 -16:00 |
14:00 |
Filippo Novelli, mistrz świata 2014 poprowadzi pokaz przygotowania lodowego sushi |
Arlekino (24) |
14:00 |
Pokaz sugarcraftingu (styl angielski) w wykonaniu znakomitej artystki Anny Daraż. |
Modecor (18) |
|
14:14 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
15:00 |
Pokaz dekorowania tortów i cupcake z wykorzystaniem cukrowych koronek w wykonaniu technolog Anny Osadnik |
Dekor Pol (16) |
|
15:15 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
16:00 -18:00 |
16:00 |
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom VI mistrzostw Polski Lodziarzy |
Forum Mistrzostw |
16:00 |
Filippo Novelli, mistrz świata 2014 poprowadzi pokaz przygotowania lodowego sushi |
Arlekino (24) |
|
16:00 |
Pokaz produkcji lodów na maszynie główkowej w wykonaniu Elisy Volanti z Ice Team Group |
Sempre (22) |
|
16:16 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
16:30 |
Produkcja lodów gałkowych, produkcja farszów piekarniczych oraz frużelin. |
Vegagastro (23) |
|
18:00 |
Zakończenie pierwszego dnia targów. |
|
start |
wydarzenia i pokazy 19 lutego 2014 |
stoisko |
|
10:00 -12:00 |
10:00 |
Rozpoczęcie Mistrzostw Polski w przygotowaniu deseru |
Forum Mistrzostw |
10:00 |
10.00-12.00 Kule z zastosowaniem Cupfruit, owoców Grados, Bellanossa, polewy, dekoracje – Marek Droma |
Grados (41) |
|
10:30 |
Produkcja lodów gałkowych, produkcja farszów piekarniczych oraz frużelin. |
Vegagastro (23) |
|
11:00 |
Pokaz produkcji lodów na maszynie główkowej w wykonaniu Elisy Volanti z Ice Team Group |
Sempre (22) |
|
11:00 |
Pokaz produkcji cukrowych koronek w wykonaniu technolog Anny Osadnik |
Dekor Pol (16) |
|
11:11 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
12:00 -14:00 |
12:00 |
Filippo Novelli, mistrz świata 2014 poprowadzi pokaz przygotowania lodowego sushi |
Arlekino (24) |
12:00 |
Pokaz sugarcraftingu (styl angielski) w wykonaniu znakomitej artystki Anny Daraż. |
Modecor (18) |
|
12:12 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
13:00 |
13.00-14.00 - Rolady czekoladowe w różnych odsłonach - prowadzący Krzysztof Grygiel |
Bakels (11) |
|
13:00 |
13.00-15.00 Bankietówki Capfruit, kremy i owoce Grados– Paweł Pietkun + Jakub Jóźwik |
Grados (41) |
|
14:00 -16:00 |
14:00 |
Filippo Novelli, mistrz świata 2014 poprowadzi pokaz przygotowania lodowego sushi |
Arlekino (24) |
14:00 |
Pokaz sugarcraftingu (styl angielski) w wykonaniu znakomitej artystki Anny Daraż. |
Modecor (18) |
|
14:14 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
14:30 |
Wręczenie Laurów Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego za najlepsze produkty cukiernicze i lodziarskie. |
Forum Mistrzostw |
|
15:00 |
Wręczenie dyplomu Branżowej Osobowości Roku 2013 |
Forum Mistrzostw |
|
15:00 |
Pokaz dekorowania tortów i cupcake z wykorzystaniem cukrowych koronek w wykonaniu technolog Anny Osadnik |
Dekor Pol (16) |
|
16:00 -18:00 |
16:00 |
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom Mistrzostw Polski w przygotowaniu deseru |
Forum Mistrzostw |
16:00 |
Filippo Novelli, mistrz świata 2014 poprowadzi pokaz przygotowania lodowego sushi |
Arlekino (24) |
|
16:00 |
Pokaz produkcji lodów na maszynie główkowej w wykonaniu Elisy Volanti z Ice Team Group |
Sempre (22) |
|
16:16 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
16:30 |
Produkcja lodów gałkowych, produkcja farszów piekarniczych oraz frużelin. |
Vegagastro (23) |
|
18:00 |
Zakończenie drugiego dnia targów. |
|
start |
wydarzenia i pokazy 20 lutego 2014 |
stoisko |
|
10:00 -12:00 |
10:00 |
Rozpoczęcie Mistrzostw Polski Szkół Cukierniczych |
Forum Mistrzostw |
10:00 |
10.00-13.00 Desery – owoce Grados, sosy, posypki, Capfruit, mrożony jogurt – Artur Pawlicki |
Grados (41) |
|
10:30 |
Produkcja lodów gałkowych, produkcja farszów piekarniczych oraz frużelin. |
Vegagastro (23) |
|
11:00 |
Pokaz dekorowania tortów i cupcake z wykorzystaniem cukrowych koronek w wykonaniu technolog Anny Osadnik |
Dekor Pol (16) |
|
11:11 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
12:00 -14:00 |
12:00 |
Filippo Novelli, mistrz świata 2014 poprowadzi pokaz przygotowania lodowego sushi |
Arlekino (24) |
12:12 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
13:00 |
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom Konkursu-Wystawy Tortów |
Forum Mistrzostw |
|
13:00 |
13.00-14.00 - Kolorowe masy pettinice - dekoracje tortów i cup cake - prowadzący Paweł Galowski |
Bakels (11) |
|
14:00 -17:00 |
14:00 |
Filippo Novelli, mistrz świata 2014 poprowadzi pokaz przygotowania lodowego sushi |
Arlekino (24) |
14:14 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
14:30 |
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom Mistrzostw Polski Szkół Cukierniczych |
Forum Mistrzostw |
|
15:15 |
Dekoracje w stylu angielskim i nowatorskie zastosowanie aerografu. Prezentację prowadzą czescy mistrzowie dekoracji w stylu angielskim. |
FoodColours (21) |
|
16:00 |
Filippo Novelli, mistrz świata 2014 poprowadzi pokaz przygotowania lodowego sushi |
Arlekino (24) |
|
17:00 |
Zakończenie VI edycji Expo Sweet. |
|
Organizator zastrzega sobie prawo zmiany programu bez podania przyczyn.
Zapraszamy także do zapoznania się z ofertą bezpłatnych szkoleń.
Zapraszamy również na naszą podstronę Expo Sweet 2014.
źródło: Expo Sweet