...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Burak i żurawina, czyli jesienne smaki w chlebie

Bochenki z czerwonawym miękiszem pojawiły się na początku września w kultowych piekarniach francuskiego piekarza - Érica Kaysera.

Nikogo już nie dziwi pieczywo z dodatkami. W sprzedaży znajdziemy pieczywo z czekoladą, imbirem, rodzynkami, serem, cebulą, oliwkami.  Klasykę stanowią bochenki z ziarnami. Tym razem jest jeszcze oryginalniej, bo francuski piekarz Éric Kayser postanowił upiec chleb na bazie soku z buraka z dodatkiem żurawin. Piekarnia Kaysera specjalizuje się od 25 lat w wypieku chleba na zakwasie, którego przygotowanie poprzedza tzw. długa fermentacja. Taki chleb charakteryzuje się dobrym napowietrzeniem, jest miękki, a dodatek soku z buraka nadaje bochenkowi piękny, rubinowy kolor. Zachwyca nie tylko kolor, ale również wartości odżywcze pieczywa, jakie dostarcza burak i żurawina. Charakteryzuje się słodko – kwaśnym smakiem. Ten rodzaj pieczywa jest sprzedawany we wrześniu, kosztuje 4 euro i stanowi znakomitą podstawę dla zdrowej, pożywnej kanapki. Jak żartuje właściciel piekarni na swojej stronie internetowej, z takim pieczywem, w tym konkretnym kolorze, będziemy patrzeć na świat przez różowe okulary („Voyons la vie en rose avec notre pain au jus de betterave et aux cranberries” – Spójrzmy na życie przez różowe okulary jedząc nasz chleb z sokiem buraka i żurawinami). 

 



Éric Kayser (ur. 1964) jest francuskim piekarzem i cukiernikiem, właścicielem rzemieślniczej sieci piekarni ze sklepami na całym świecie.  To również autor wielu książek np. „Le Larousse du pain”, „Mes petits biscuits”, „Tarty Érica Kaysera”.

 



KS


Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji